Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Co oznacza dokładnie zapalona czerwona kropeczka bok wskaznika przebiegu km.

Zaznaczam, ze teorie o kreceniu licznika znam.

U mnie przez ponad rok kropeczka nie swiecila, a teraz potrafi czasami sie pojawic. Po wylaczeniu silnika i wyjeciu kluczyka znika, aby po kilku dniach znowu sie pojawic.

Nadmieniam, iz dzieje sie tak od momentu kiedy wyjalem zegary, ale zrobilem to po uprzednim odpieciu akumulatora.

Prosze o jakies sugestie.

GO NAVY...
Opublikowano
dokladnie tego niezna chyba nikt poza producentem , chodza tylko domniemania ze to jest od krecenia przebiegu lub blednych sum kontrolnych licznika :idea: .. u mnie sie pali i palila przy kupnie choc wszystko z papierow wynikalo ze przebieg jest org. wedlug ksiazki i przegladów ale sie pali i nie przejmuje sie tym :mrgreen:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie się ona nie pali. Nigdy nie widziałem jej zapalonej. O co jej chodzi? Może się włancza gdy jedzie sie tak szybko że odrywamy sie od ziemi :lol:
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano

Był juz temat o tej diodzie na forum i pozostał bez jasnej odpowiedzi. Pytałem wtedy o to w ASO to chłopaki z serwisu nie wiedzieli a jeden przebąkiwał o jakims programowaniu lub cos w tym stylu ale dokładnie nie pamietam.

Lukasz moze streść w kilku słowach co tam jest napisane bo nie wszyscy znają angielski.

Opublikowano
U mnie się ona nie pali. Nigdy nie widziałem jej zapalonej.[...]

W E36 jej nie zobaczysz.

http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
U mnie zapaliła sie po umyciu auta i dość intensywnym spłukaniu wodą . Paliła sie przez około miesiac i sama zgasła. Co to moze być?? sam sie zastanawiam do tej pory,ale nic nie przychodzi mi na myśl.
Opublikowano
W E39 kropa czerwona występuje - jeżeli zmieni się zegary z innej wersji - opcji samochodu, pokopie się nieumiejętnie w przeprogramowaniu kości w zegarach - generalnie jeżeli się pojawia to znaczy że jest coś nie tak z zegarem - to że się pojawiła i zniknęła to nie oznacza że jest wszystko OK - można być tylko pewnym o stan samochodu jeżeli jest się jego właścicielem od początku - to że jest udokumentowany przebieg to nic nie znaczy (o różnych cudach można pisać do rana) - a gdzie jest napisane że nikt nie majstrował przy zegarach ? Nigdzie - takie gadki się słyszy zazwyczaj od sprzedającego i prawie nikt nie stara się potwierdzić tych słów np jadąc i płacąc za pełne sprawdzenie BMki to kosztuje pewnie ale ma się pewność.
Opublikowano

jak przejedziesz milion, to bmw cie namierzy :), wezma twoje bimmera do muzeum a ty dostaniesz nowe m5 :)

hehhe, gdyby ta teoria byla realna to bym codzienie moja na koziolkach z zapieta 5 puszczal :) :twisted2: :twisted2:

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg