Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie, jak wyprostowac fotel pasazera??? jest przegiety troche w lewa strone. nic sie nie zlamalo, sprawdzilem to . moze ktos mial podobny przypadek i moze cos poradzic. z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi. pozdrox
Opublikowano
Wiesz... to taki zabieg konstrukcyjny.. co by współpasażerka miała blizej do ciebie :P
Opublikowano

Jak zwichrowała się ramka oparcia to tylko użyć siły do sprostowania , ale jeśli ramka jest prosta to są wyrobione zęby w uchwycie oparcia.

Najlepiej usiąść z tyłu auta i druga osoba niech podniesie wihajster do regulacji oparcia i niech go trzyma w cały czas do góry. Jak oparcie będzie sprostowane to wiadomo że zęby, a jak nie powróci do normalnego kształtu to ... ramka. Jeśli ramki nie da się sprostować to nie pozostaje nic innego jak ją odkręcić od siedziska zdjąć tapicerkę i kombinować.

Opublikowano
pewnie zebatki sa nie rowno wyrobione (lewa i prawa) albo maja na to wpyw linki do pochylania oparcia (ta od strony okna jest pewnie czesciej naciagana)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie też tak jest może można zrobić u was jak u mnie. Fotel wykrzywia sie tylko gdy jest w pozycji lekko położonej i ktos sie o niego oprze zaraz sie wygina i jak sie go chwyci to lata gora dół oparcie. Ale ja zawsze ustawie tak oparcie prawie pion i moze nawet sloń sie oprzeć i nic sie nie stanie. Zobaczcie ! postawcie go w pion.
...nieważnie dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...