Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem kupiłem gałke zmiany biegow wraz z tym metalowym czpieniem co wchodzi to skrzyni jak moge z tego zdiac samo galke plastikowa z tego.

Czy moze lepiej wymienic caly tern drazek co wchodzi do skrzyni.

pozdrawiam

Maciej Szeląg

MAC
Opublikowano
Jeśli jest to oryginalny lewarek bmw to gałkę ściągasz ciągnąc mocno, ale gałką nie można kręcić bo zetniesz ząbek ustalający wewnątrz i potem gałka będzie się kręcić.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czyli odczepiamy ramkę ze skórką od konsoli, następnie łapiemy oryginalną gałkę w obie ręce i ciągniemy silnie w górę? zgadza się?

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
Niekoniecznie. Tak robimy w przypadku gałki zespolonej z mieszkiem; jeśli gałkę mamy osobną (tak jest najczęściej) to zdejmujemy sama gałkę.
Opublikowano
Moja jest juz nieco zmeczona, bede chcial podpasowac z innego auta. ktos wie jaka srednice ma pret?

Opublikowano
suwmiarkę w rękę i zmierzyć :)

a jesli moglbym ci polecic jakas gałke, to:

http://allegro.pl/item169094382_bmw_skora_podswietlana_galka_biegow_od_ss_.html

sam zamowiłem taką i jestem zadowolony. Jakość pierwsza klasa! Do wyboru, do koloru:) A jak ładnie wygląda po zmroku... polecam

Albo ja krzepy nie mam, albo nie wiem co jest.

Ciagne w gore i ani drgnie.

A galke chce raczej przypasowac jakas z innego auta, najlepiej taka

http://www.allegro.pl/item171008873_audi_a3_galka_s_line_ze_skorzanym_mieszkiem_oryg.html

Co do galki podswietlanej - kabelek jest tam jakos ukryty?

Opublikowano

te zakupilem taka podswietlana galeczke ze skory i jestem z niej zadowolony

poczatkowo malem pewne obawy wlasnie co do jej wykonania i maskowania przewodow...ale zrobie to jest tak zeby nie bylo widac przewodow i galeczka jest niczego sobie :)

kazdemu sie podoba :D

Opublikowano
Trzymaj trzpień zmiany biegów ( pręt) i ciągnij do góry jak masz orginał musi zejść !!!!! Zmieniałem ostatnio u siebie może masz podklejona taśmą dwustronną i dlatego takie cyrki :lol:

Sprobuje jeszcze tak jak mowisz, trzymajac kombinerami pret i krecic galka. Jak to nie pomoze to podchdze do tematu z piłką...

Opublikowano

No i sie rozprawilem.

Tyle ze koledzy nie wspomnieli o jednym ale...

Zeby sciagnac galke to trzeba najpierw odkleic emblemat z ukladem biegow a pod emblemtem jest srubka ktora wykrecamy. Moglem ciagnac do usr..j smierci...

Ps. Pret ma 12mm.

Opublikowano

Mialem oryginal,

element na rysunku: 3 i 4.

http://realoem.com/bmw/diagrams/g/e/224.png