Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam Compacta 318 TDS z `96r.

ma problem jak w temacie prosze o poradę co zrobić:

-odkręcić wtryskiwacz, wyczyścić i ponownie wkręcić

czy kupić jakiś używany

co zda egzamin

pozdr.

ajax

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mi 2,5 TDS cieknie 4ty, jeśli z pod wtyczki, plastikowej i przewodu to pewnie wymiana obudowy wtryskiwacza 400-600 zł, jeśli z łączenia, (co żadziej) wtryskiwacza, to grosze w każdym zakładzie to robią, z tego co wiem to nic nie da uszczelnianie samemu jesli cieknie z wtyczki. Pozdrawiam
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano

postanowiłem nic nie robić do maja z tym wtryskiwaczem mam tylko obawy czy aby mogę jeżdzić z tą usterką czy to nie zwiększa spalania paliwa bo pewnie on nie pracuje dobrze i moment wtrysku ma rozregulowany, czy się mylę.............?

pozdr.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Hmm szkodzi czy nie szkodzi trzeba było zapytac silnik :mrgreen: Ale z braku możliwości,,,,Jeździłem na cieknącym 10 tys km i szczerze mówiąc nie zauważyłem zeby zuzycie paliwa było jakoś nadmierne,,,,więc chyba to nie jest nic strasznego, u mnie teraz po wymianie juz, i działa wszystko jak wcześniej, wiec,, chyba luz, i mozna jeździć,, za wtrysk zapłaciłem 600zł bosh, Malutki problem jest z paliwem które rozpryskuje się prześlicznie po osłonach i co gorsza po uszczelkach,, które nie przepadają za ropą,, i sie poprosur efektownie rozłażą,,,,pozdrawiam,, :jawdrop:
Teraz to ja mam radość z jazdy :)