Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem zo ogrzewaniem przedniej szyby założyłem bezpiecznik chodziłol jakieś 3xwłanczanie i zaczeło śmierdzieć kablami zobaczyłem kompletnie spalona gniazdo od bezpiecznika czy może to być przyczyną zwarcia na przedniej szybie???
Opublikowano

Witaj

Opisz sytuację przed usterką (....).....czy było OK?

Możesz mieć nawet tak prozaiczną usterkę jak luźne mocowanie bezpiecznika w gnieździe....

pzdr

Opublikowano
A nie masz przypadkiem nieoryginalnej przedniej szyby bez podgrzewania ? Bo jeśli tak, to prawdopodobnie ktoś kto wymieniał szybe poprostu obciął kabelki nie izolująć ich i masz teraz zwarcie.
Opublikowano
witam odkąd go kupiłem nigdy nie było tam bezpiecznika no więc włożyłem latem no i pilmowałem tego używając odbiarników ( klima webasto ogrzewanie przedniej szyby -moze tego ostatniego prubowałem za krótko wystarczyło mi ze dmuchawa chodziła na maxa no i tylko na pezednią szybe no i wyłanczałem .dotej pory było ok używałem ogrzewanoa przedniej szyby pare razy (ostatnio) no i za którymś razem zaśmierdziało kablami powyłańćżałem wszystko no i patrze całkiem stopiony końcówka ze bezpiecznikiem ( tylko jestem ciekawy czemu nie przepaliło samego bezpiecznika ) :idea: :idea: :idea:
Opublikowano
A jeszcze nie wiem czy jest orginalna ale są paski ogrzewające na wysokośći wycieraczek :idea: :idea: :idea: