Skocz do zawartości

320i grudzień 96r. - jaka skala licznika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiedzcie do ilu macie wyskalowany licznik, bo ja mam do 240km/h a widzialem juz 2.0 litrówki z licznikiem do 260km/h. Teraz zaczołem się zastanawiać czy jakiś mądrala nie wymienił licznika. Wsumie to kupiłem serwisowany dla tego jestem troszeczke zniesmaczony sytuacja.
Opublikowano
Pisałem mój post w tym samym czasie co kolega powyżej tak że nic nowego nie wniosłem ale czy zegary są od twojego auta to możesz sprawdzić robiąc test zegarów i na 4 pozycji masz końcówkę VINu auta (pięć ostatnich cyfr).
Opublikowano

Ja mam pytanko bo jestem trochę zielony.

Po 1. Co nam daje test zegarów?

Po 2. Jak się robi ten test?

Pozdro.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Dobrze że pytasz o to tutaj a nie zaczynasz nowego tematu.

Test zegarów to dla zwykłego kierowcy tylko bajer bo niewiele się z niego dowiesz. A robi się go tak, że wciskasz przycisk do kasowania przebiegu dziennego i przekręcasz kluczyk z zera w pozycję jeden. Jeśli przekręcisz kluczyk na zapłon to skasujesz licznik przebiegu dziennego.

Opublikowano
Kowal a jak mogę się dowiedzieć czy moja deska rozdzielcza jest właśnie od mojego auta? Mam małe podejrzenie że ktoś w niej grzebał bo mi teraz zegary szwankują ale mówią że często tak się dzieje w "trójkach". Pozdro.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'