Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

mam problem w mojej betce 318 wkręca się do ok 4-5 tys i stop

wiem ze winy należy upatrywać w popychaczach i wałku rozrządu

Pytanko? gdzie kupić wałek i ile kosztuje orientacyjnie oraz popychacze

Pozdrawiam

Montaż alarmów, blokad, el. szyb BMW i inne TANIO (Możliwość dojazdu) ...
Opublikowano
Wow cena prawie 1000zł - ja osobiscie wolałbym troche poszukać i kupić silnik m43 lub jakis inny niz pakować 1 tys w same czesci plus koszty robocizny.
Opublikowano
M43 pod tym wzglęm jest dużo lepsze ale czy M43 można wsadzić za M40 bez jakichkolwiek problemów?Mój kolega ma taki sam problem i zastanawiałem się czy nie lepiej zmenić silnik.
Opublikowano
Ja robilem remont m40 i szczerze powiem ze drugi raz nigdy bym tego nie zrobil wydalem ponad 2000zl za ktore moglem juz miec is-a i moim zdaniem to jest najlepsze rozwiazanie 1,8 140km a niewiele trzeba dolozyc.
Opublikowano
..w dzisiejszych czasach nie opłaca się naprawiać silnika za jakies kolosalne sumy, bo można kupić silnik jaki sie chce i do tego wybrać sobie przebieg :) takie jest moje zdanie. Kolega ostatnimi czasy chciał zrobić kapitake VW golfa i... po rozeznaniu - kupił silnik :) po drugie dzisiaj numery silnika nie maja zadnego znaczenia takze - chujaj duszo, piekła nie ma :)
Opublikowano
M43 pod tym wzglęm jest dużo lepsze ale czy M43 można wsadzić za M40 bez jakichkolwiek problemów?Mój kolega ma taki sam problem i zastanawiałem się czy nie lepiej zmenić silnik.

Witam

M 43 bez problemu mozna wlozyc zamiast m 40.

Jest to opinia mechanika ,ktory mi nawet cos takiego sugerowal.

Oczywiscie jakies drobiazgi pewnie trzeba wymienic.

pozdrawiam

Opublikowano
Podzielam zdanie kolegów , którzy sugerują SWAP na M42 1,8 z ISa. Z tego co wszyscy mówią nie pociąga za sobą duzego nakładu pracy. Jak miałbym w naprawe M40 włozyc ponad 1000zł to napewno wolał bym zmienic silnik i przy okazji charakter auta :norty:

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg