Skocz do zawartości

mam do kupienia BMW E 46 2.0 DT PROSZE O odpowiedz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do kupienia BMW E 46 2.0 TD 1999 rok i mam problem nie wiem co i jak jeśli chodzi o jego silnik. Przy odkręcaniu korka oleju przy zapalonym silniku po przykryciu otworu dłonia pryska olej i dmucha powietrze a pozatym puszcza z tłumnika siwy dymek przy postoju na właczonym silniku. czy to jest powazny powód zeby zrezygnować z niej?? co myślicie o tych silnikach. prosze o pomoc

PoMoCY !!??

Opublikowano

Przy odkręcaniu korka oleju przy zapalonym silniku po przykryciu otworu dłonia pryska olej i dmucha powietrze

zalezy jak mocno dmucha i jak mocno pryska

a ten siwy dymek to nie para?przy dzisiejszych temperaturach....

pozdrawiam Konrad
Opublikowano

co do pryskania olejem to chyba normalne w BMW :) gdzies na forum czytałem że rozbryzg oleju powoduje łancuszek rozrządu, co do dmuchania to nie wiem ale może kompresja ucieka warto by sprawdzić ciśnienie sprężania

pozdro Tomek

ps te nowe disesle w BMW są na łancuszku czy na pasku ??

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
co do pryskania olejem to chyba normalne w BMW :) gdzies na forum czytałem że rozbryzg oleju powoduje łancuszek rozrządu, co do dmuchania to nie wiem ale może kompresja ucieka warto by sprawdzić ciśnienie sprężania

pozdro Tomek

ps te nowe disesle w BMW są na łancuszku czy na pasku ??

fakt , ale np. u mnie nie pryska za to widać jak łańcuszek pracuje :mrgreen: chyba że pryskaniem można nazwać kilka kropel

no ale to łańcuch powoduje :D