Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pewnie ktoś za chwile napisze, ze temat byl juz walkowany 100 razy ale dopowiem:

Chodzi mi o licznik który liczy, zlicza przejechany dystans - wyświetlacz - problem taki, że jest bardzi ciemny - wszystkie inne wskazniki itp sa ladnie podswietlone a "przebieg" jak w kiepskim zegarku elektronicznym.

szukalem w wyszukiwarce, ale wiele osob myli "licznik" z obrotosciomierzem czy predkosciomierzem i jest to strata czasu wertowac dziesiatki odnosnikow o "licznikach".

dzieki.

Opublikowano

A tak wogole to musze zmienić zarówki/e w swoim liczniku, moze mi ktos powiedziec tylko czy ciezko jest dostać takie zarówki czy to kwestia pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego? pytam, bo wykręcać dwa razy to za bardzo mi sie nie uśmiecha :) jesli ktoś mogłby podać jakiś symbolik, albo cuś... ewentualnie koszt :) pewnie to bedzie drobnostka, ale moge sie mylic

Pozdro!

Opublikowano

... do kontrolek masz żarówki 1.2W/12V / z plastikowym cokołem - jako całość / o taka :

http://www.allegro.pl/item147431282_led_zarowka_r5_w_oprawce_walcowa_oryginalna.html

tylko że to LED - chodzi o wygląd

do podświetlenia zegarów 3W/12V / musisz rozebrać licznik - są wewnątrz pod obudową / płaski koniec bez oprawki , taka :

http://www.allegro.pl/item149039197_w5w_zwykla_zarowka_12v_wysylka_2zl.html

oprawka jest wymienna / powinno być ich trzy szt. jedna na śroku i dwie po bokaćh / temp. i paliwo /

żarówki dostępne w każdym moto - ceny różne :naughty:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
dzieki wielkie, chodzi mi raczej o podswietlenie zegarów, bo kontrolki chyba sa wszystkie w porzadku (chyba):) ale sprawdze jak bedzie wszystko na wierzchu.. trudno. jeszcze raz dzięki za pomoc!
Opublikowano
... no to masz do zegarów te 3W - a do podświetlenia km jest ta mała - żeby ją wymienić musisz i tak rozebrać zegar - ona jest w srodku , tak jak kontrolka samej rezerwy - też ma osobną żarówkę wewnątrz licznika ...
* - w zależności od typu i wyposażenia