Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z odpalaniem (525 TD) gdy jest zimny. Gdy sie nagrzeje jest ok.

Zauwazylem ze kontrolka od swiec zarowych sie nie wlancza i sprawdzilem czy one wogole sie grzeja i wyszlo mi ze niejest podane napiecie na swiece. Co moze byc powodem? Jesli ktos potrafi mi pomuc to prosze piszcie na [email protected]

Z gory dziekuje i pozdrawiam

PS. Przypuszczam ze to moze byc jakis bezpiecznik lub przekaznik spalony bo przy wymianie sprawdzalem stare swiece i powstalo zwarcie (zaiskrzylo)

Opublikowano

Cześć.

Z tego co tu czytałem to poza świecami warto sprawdzic przekaźnik świec bo to niby równiez element który lubi przestać działać, poszukaj tego tematu. Oczywiście akumulator masz ok tzn. z odpowiednim prądem rozruchowym?

Pozdr...

>TDS bez "S">
Opublikowano
Tak akumulator jest ok. Rozrusznik kreci bez problemu. Tylko gdzie szukac tego przekaznika i jak poznac ze to akurat ten. Bezpieczniki sprawdzalem i wszystkie sa ok.
Opublikowano
napięcie do świec może dochodzić, ale świeca nie bedzie grzała. Ja stawiam na siecie. Miałem to samo. Sprawdzenie elektryki wskazywało, że wszystko ok, a po rozebraniu okazało sie że aż 3 z 6....miałem spalonych. Troche mnie to kosztowało, bo robiłem w serwisie BMW, ale było warto bo przynajmniej wiem, że dobrze zrobione.
Opublikowano

jeszcze raz...może mnie admin nie zabanuje.

...bo nie doczytałem do końca twój wątek. Już sam fakt innego niż normalne zachowania sie kontrolki świec żarowych wskazuje na ich uszkodzenie na 80-90%.