Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno kupiłem BMW E-39 530 Da Touring z 2001 roku. Ma ona aotomatyczną skrzynię biegów Steptronic i mam z nią niestety mały problem. Na zimnym silniku na wstecznym samemu "wyłącza" bieg. Wymieniłem oczywiście olej w skrzyni i filtr oleju w skrzyni, miało pomóc, nie pomogło. Czy ktoś się już z czymś takim spotkał? Co to może być? Jak temu zaradzić? Na Drive jest wszystko wporządku, w trybie S i M także.

P.S. Przeszukiwałem już Wasze forum w poszukiwaniu takiego problemu, ale niestety nic nie znlazłem. Jeśli chcecie, to niedługo umieszczę zdjęcia mojej E-39 w galerii.

Pozdrawiam

Opublikowano

jasno napisal ze e39 530d touring 2001r..

az taki fachowiec zeby wiedziec co to jest to ci nie powiem,ale sam niedawno mialem u siebie problemy ze swoja skrzynia i czegos sie troszke dowiedzialem.nie mialem takich dolegliwosci jak twoj ,ale mi pomogla wymiana oleju z filtrem..cale szczescie..ale u ciebie moze to byc cos ze sterowaniem cos z elektryka..proponuje podlaczyc komputer moze bedziesz mial wiecej info co to moze byc..masz chyba skrzynie 5hp24 a to sa dobre skrzynie..wiec nie powinno byc z nimi wiekszego problemu..pytanie jest ? kto i jak ja wczesniej uzytkowal..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.