Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no wiec zaczne od poczatku. Sprawa wyglada tak dolewalem dzis do mojego bmw benzynki ~ 12L nie zalalem pod sam koniec ale wskazowka pokazywala "1" (pelny bak) kurde zrobilem 30km po miescie i wskazowka opadla mi na 3/4 i dalej spada :( wiem ze kazdy zaraz powie zebym zalal pod korek zrobil 100km i znowu zalal jednak chwilowo nie mam gotowki ;) wiec dlatego pytam czemu tak sie dzieje czy rzeczywiscie tyle mi pali?? dodam ze posiadam instalacje LPG 4gen i spalanie po miescie LPG wynosi 10litrow. na moje oko patrzac na wskazowke wychodzi mi ze benzyny pali mi 2 razy tyle. :jawdrop:
Opublikowano
Dziwne to, u mnie jak zaleje "po korek" to długo długo pokazuje pełny bak, za to jak juz zacznie spadać to paliwo ginie w oczach.
BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano
dzis zalalem pod korek zobaczymy po 100km czy to przeklamanie czy cso jest nei tak... jednak zauwazam dziwny brak mocy na PB na LPG jest w porzadku tak jakby go lekko przymulalo :( a najgorzej jest rano zauwazylem ze jak wskazowka temperatury wyjdzieza niebieskie pole problem mija...ale zanim osiagnie ten stan to troche szarpie cos jest nie tak tylko nei wiem co :( dodam ze na lpg 4gen. zero problemow problem lezy gdzies przy ukladzie paliwowym
Opublikowano
tylko czy to napenwo to?? a da sie to jakos sprawdzic czy pozostaje tylko zakup innych?? kiedys cos slyszalem ze mozna chyba jakos czyscic ultradziwekami ?? dorbze mowie czy cos mi sie pomylilo bo nie jestem do konca pewien :worried:
Opublikowano
tylko czy to napenwo to?? a da sie to jakos sprawdzic czy pozostaje tylko zakup innych?? kiedys cos slyszalem ze mozna chyba jakos czyscic ultradziwekami ?? dorbze mowie czy cos mi sie pomylilo bo nie jestem do konca pewien :worried:

można je po prostu "umyć" większość gaziarzy ma taka usługe ale czy to to?maże po prostu czujnik padł i wskazuje ci cuda.pozdro

Opublikowano
nie ma co gdybac zalalem do pelna zrobie 100km i znowu zaleje pod korek i bede wiedzial ile weszlo :) tylko niepokoi mnie to szrpanie i bram mocy na zimnym silniku uczucie jest takie jakby go zalewalo benzyna :(
Opublikowano
jednak to tylko przeklamania wskazwoki dzis zrobilem 100 km zalalem pod sam korek i weszlo 9litrow PB wiec spalanie po miesci bardzo dobre :) moge dalej spokojnie jezdzic na gazie :D