Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna jestem posiadaczem e39 525d tour z 11.2003. Auto sprowadzone z Francji. Samochodzik jest cool !!! Drewienko, skóra, telefon, navigacja, websto pełna elektryka, pamieci fotela itp. Parę rzeczy musiałem doprowadzić samemu do ładu: jedne oringi się nie paliły, luserko prawe peknięte i takie tam. Wszystko wyprowadziłem ale - no właśnie, ale nie mogę, nie moge nie mogę :mad2: w ogóle uruchomić radia, które jest wpanelu nawigacyjnym. Cała nawigacja, telefon, computer, websto sterowane z panela nawigacji działa ok, ale nie mogę przeskoczyć na radio, CD lub kasetę (klawiszem MODE). Zero reakcji. I tak sobie jeżdże w głuchej ciszy ogladając spalanie, temp, położenie wysokość nad poziomem morza i inne pierdoły - usnąć można. Radio nie ma 100 % kodu - dawałem kluczyk do BMW w Wawie i mi wszystko sprawdzali (przebiegi, numery itp) nawet zrobili mi brief samochodu tj. co miał przy wyjści z fabryki.

Nie mam pojęcia jak to uruchomić. Może trzeba nacisnąc jakąś kombinacje klawiszy lub odblokować. Trudno podejrzewać że klawisz nie działa - raczej nie możliwe.

• 4 lata później...
Opublikowano
Może tylko poprostu masz wyłączone radio? Świeci się pomarańczowa dioda przy lewym pokrętle? Jak nie to trzeba wcisnąć to pokrętło. Trochę wstyd jest mi się tera przyznać ale ja sam zaraz po kupnie auta chyba przez 3 dni jeździłem bez muzyki bo przez przypadek wcisnąłem włąśnie to pokrętło i za żadne skarby nie mogłem dojść co jest aż pewnego dnia przez przypadek je wcisnąłem i wyszło szydło z worka :wink:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
Niestety na pokrętło nie reaguje tak samo nie reaguje na przycisk mode - wszystko co związane z radiem martwe a kontrolka pomarańczowa nie świeci.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
kolego naprawiłeś radio? tydzień temu miałem taki problem po podłączeniu do kompa pokazywało mi ze mam zwarcie do masy ale błędu nie szło skasować, ale wpadłem na genialny pomysł żeby znaleźć które bezpieczniki są od radia i wyświetlacza po wyjęciu ich i włożeniu z powrotem wszystko działało jak dawniej może i u Ciebie to pomoże:)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Podłaczę się pod temat bo mam coś podobnego.

Mianowicie radio blokuje sie w momencie próby skorzystania z telefonu (fabrycznego).

Wszystko inne dziął ( navi, komputer, tylko radio/cd/kaseta nie działa)

Da się to szybko naprawić wyjmując na chwilę bezpiecznik radia i telefonu w bagażniku.

U mnie niestety problem wraca z powrotem przy próbie skorzystania z telefonu.

Orientuje sie może ktoś jaka może być przyczyna?

• 2 lata później...
Opublikowano
Dla informacji.....Temat niedziałąjącego radia powtórzył sie u mnie.Wcześniej zadziałało przeczyszczenie styków karty SIM.Teraz zaczęło wszystko działać dopiero po wymianie karty SIM (stara przestałą działać i robiłą spięcie) co ciekawe tylko w telefonie samochodowym , w zwykłym działała ok.