Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś może mi pomódz w temacie

Chcę założyć GAZ do 525 i 24v M50 ale nie mogę znależć żadnego węża wodnego aby się w niego wpiąć

Na gorąym silniku wszystkie wąskie węże mają niską temperaturę

Może ktoś podpowie kto ma załążoną LPG u siebie

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Dzięki. A jak myślisz nie będzie to miało wpływu na pracę elektrozaworów od ogrzewania?

I czy jak wyłącze ogrzewania to reduktor będzie dogrzany?

Sprawdzałem te węże i są chłodne gdy wyłącze ogrzewanie

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz wpiąć podgrzewacz RÓWNOLEGLE do zangrzewnicy (oba przewody znajdziesz przy elektrozaworach. Wtedy masz to teoretycznie niezależne od ogrzewania. Praktycznie sprawa wygląda tak, że jeżeli włączysz ogrzewanie wnętrza, to dłużej będzie się nagrzewał parownik i później przełączy się na LPG. W lecie za to jest to moment. Cóż... coś za coś, możesz jeździć w zimie z zakręconym ogrzewaniem, żeby zaoszczędzić parę groszy. Podpowiem tylko, że włączenia z powrotem ogrzewania zaraz po przełączeniu na LPG to najgorsze, co możesz zrobić dla parownika.
Kai
Opublikowano

Witam

Ok już kapuję - dzięki

Mam pytanie jeszcze co do pracy komputera .

Czy po przełączeniu na gaz będzie wskazywał średnie spalanie i czy wskazówka od chwilowego będzie pracowała

Wiem że będzie to niewłaściwy pomiar ale czy będzie to nadal działało czy pracuje to tylko na benzynie?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy po przełączeniu na gaz będzie wskazywał średnie spalanie i czy wskazówka od chwilowego będzie pracowała

Tak, wskaźnik działa zupełnie normalnie i wskazuje teoretyczne zużycie benzyny. Praktyka jest taka, że zużycie LPG jest (dla wtrysku sekwencyjnego) około 15% większe.

Kai