Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ktos mi ostatnio powiedzial ze w niemczech w zimie obowiazuja opony zimowe? czy to prawda? jesli tak czy jest ten nakaz regionalnie...

jade do p[olski samochodem na swieta i musze przejechac cale niemcy wiec wole na wszelki wypadek sie upewnic

thx

Opublikowano
..takiego przepisu nie ma..mieszkam od roku w niemczech,rok temu tez tak myslalem ,ale zobaczylem ze duzo samochodow opon zimowych w zime nie ma..byc moze takie przepisy obowiazuja w krajach skandynawskich..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

Nie sa obowiazkowe... ale jestes "bardziej" winny, gdy "wybaujesz" jakiegos unfalla w zime bedac odziany w bambosze letnie... :mrgreen: :wink:

Chca kasowac po 20 i 40 Euro w zaleznosci od przypadku...

Chodzi glownie o samochody ciezarowe... ale i posiadaczy osobowek chca zmusic do zaopatrywania w konkretny "sprzet" w okresie zimowym - chodzi bardziej o to aby samemu ruszyc glowa i zadbac o swoje bezpieczenstwo.

Skarbnica wiedzy na ten temat.

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
OT - Rafa75 to twoja ta grafitowa coupeta , którą czasem widuje w tarnowie :?:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem, czy przepis jest, czy go nie ma, ale podoba mi się pomysł i gdzieś o nim słyszałem. Ludzie! Jak widzę często niedzielnych kierowców wyjeżdżających w niedzielę do kościoła na letnich w zimie, to mnie ciarki przelatują, a oni TAKI GRZECH popełniają hehehe

Podoba mi się również projekt, który przewiduje wprowadzenie w całej unii używania obowiązkowego światła mijania (dziennego) przez cały rok. Dla sceptyków: to na prawdę wiele daje, jadąc nawet pod słońce w środku lata - widać, co jedzie z przeciwka.

Kai