Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Jestem tutaj swieży, właśnie nabyłem cudeńko :)

Prosze o informację odnośnie wymiany paska rozrządu, tzn. zrobic to zaraz po zakupie?, czy po odpowiednim przebiegu- aktualnie 68 tys. km, jak często wymieniac olej silnikowy, tradycyjnie co 10 000 km?

I mała prośba, czy ma moze ktoś instrukcję do E46 318d w wersji elektronicznej?

Bedę zobowiązany.

Opublikowano

dolaczam sie do pytania :)

z tym ze 320d 136ps, kiedy zmienic pasek rozrzadu ? aktualnie 100.000 km

pozdro

piotres

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
z tego co ja wiem to niema paska rozrządu tylko łancuszek przynajniej jest tak u mnie 2.0d 150 PS więc wymiane rozrządu można sobie odliczyć od kosztów a olej ja zmieniam tradycyjnie co 10000km CASTROL pół syntetyk
Opublikowano

w 136ps moze byc inaczej z tym rozrzadem, ale ktos powie na 100% jak jest ?

Polsyntetyk lejesz ?? A to ciekawe, chyba pierwsza osoba ktora nie leje pelnego systetyka do M47 :wink: .

Ja leje Castrola RS, roznie mowia o nim, poki co u mnie OK :) .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
w 136ps moze byc inaczej z tym rozrzadem, ale ktos powie na 100% jak jest ?

Polsyntetyk lejesz ?? A to ciekawe, chyba pierwsza osoba ktora nie leje pelnego systetyka do M47 :wink: .

Ja leje Castrola RS, roznie mowia o nim, poki co u mnie OK :) .

dwóch kolegów ma też te 136ps i są pewni ze jest łańcuszek ja też bym mógł sie założyć ze u ciebie tez jest łańcuszek zadzwoń do serwisu i bedziesz wiedział całkiem na 100% a co do oleju to wcześniej jeżdziłem golfem4 110ps i tez na pół syntetyku było ok i teraz też na moje oko jest wszystko wporządku bo pełen zawsze wydaje mi sie za rzadki zwłaszcza przy przebiegu powyżej 100tys POZDRO

Opublikowano

Co do rozrzadu w M47 (136PS) - info od czlowieka pracujacego w BMW Fus - jest lancuch rozrzadu, a zmienia go sie "jak zaczyna go byc slychac" (czytaj bardzo duzy przebieg, wtedy gdy i caly silnik juz sie konczy) :wink: .

pozdro

piotres