Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :):)

Mam taki maly problem od pewnego czasu z wycieraczkami w moim BMW e36 :(:(

Od jakiegos czasu wycieraczki mi niee pracuja tak ja trzeba :(:(

To zanaczy dzialaja mi tylko na najwyrzszym biegu :/ a na pozostalych dzialaja ale niee wracaja na swoja pozycje :(:( zaczymuja sie w polowie drogi powrotnej :(:(

Co mam zrobic??

Przekazniki sprawdzilem pod kierownica i sa OK :):)

Podobno jest jeszcze jeden głóny ale niee wiem gdzie:(

Pomózcie :)

Opublikowano
a po wyłączeniu zatrzymują się tam gdzie powinny czyli na dole? jeżeli nie to trzeba zajrzeć do wyłącznika krańcowego w silniczku.
Opublikowano
Tak po wyłaczeniu i załaczeniu spowrotem stacyjki wycieraczki wracaja na swoje miejsce(na dół) tak jak maja byc :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam własnie wróciułem ze spaceru z psem i w moim autku stało sie dokładnie to samo .... tzn działają na najwyzszym poziomie a na pozostałych zatrzymują sie w połowie ( nie odbijają ) co robic ??? pozdro Daro
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam! U mnie jest to samo , i co zdołałem sie dowiedzieć to to że najprawdopodobniej siedzi moduł wycieraczek. Jak go wymienię to napiszę czy pomogło. Narazie nie moge go znaleźć.Pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano
Od jakiegos czasu wycieraczki mi niee pracuja tak ja trzeba :(:(

To zanaczy dzialaja mi tylko na najwyrzszym biegu :/ a na pozostalych dzialaja ale niee wracaja na swoja pozycje :(:( zaczymuja sie w polowie drogi powrotnej :(:(

Co mam zrobic??

Przekazniki sprawdzilem pod kierownica i sa OK :):)

Podobno jest jeszcze jeden głóny ale niee wiem gdzie:(

Pomózcie :)

Witaj!

miałem ten sam problem. Najpierw wycieraczki u mnie przerywały pracę w połowie, potem z trudnością zaczęły wracać na swoje miejsce. W końcu zatrzymały się w 1/3 wysokości szyby i koniec. Nie było tragedii. Wystarczyło przeczyścić mechanizm wycieraczek. Mechanik musiał rozkręcić trochę plastików pod szybą. Tam gdzie wycieraczki się zaczynają był mega brud. U mnie to pomogło

Pozdrawiam

Raf