Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam e34 a w niej jest bardzo wytlumiony bagaznik, jaki jest sposob aby sprzet tzw "bagaznikowy" czyli jakas skrzynka lub tuba byla lepiej slyszalna w aucie , bo slyszalem jak u kumpla gralo ( tez w e34) i nie za ciekawie bylo slychac, a sprzet jak gral w innym aucie --- bez porownania,

co mozna z tym zrobic ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja wyjąłem worek na narty i jest o wiele lepiej...

Zawsze można w tylnej póce wyciąć otwór, a może nawet tam bas wsadzić (widziałem takie rozwiązania) - wtedy wygłuszony bagażnik to atut.

Kai
Opublikowano
tez nad takim rozwiazaniem myslalem !! i to bedzie chyba najlepsze . ile litrow ma bagaznik ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
Ja wsumie tez zastanawiam sie nad niskim tonem tylnej czesci auta i wsumie to sam nie wiem juz ,czy wycinac półke czy zrobic suba w miejscu przegrody na narty :/ , niech ktos poradzi cos sensownego ...moze sie wdroży :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W poprzedniej E34 miałem wsadzony bass w przegrodę zamiast worka na narty. Masaż pleców pasażerów tylnej kanapy wyśmienity. Dźwięk głęboki. W aktualnej worka na narty również już brak, a w bagażniku leży 12' woofer w walcowej obudowie z doświadczalnie dociętym reflexem. Ogólnie masaż również działa :)
Kai
Opublikowano
jaki worek na narty ??

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jaki worek na narty ??

Ten, co jest za podłokietnikiem tylnej kanapy. Możesz go nie mieć, a w zamian "wyrywalną" zaślepkę blaszaną.

Kai
Opublikowano
czyli bedzie otwor do bagaznika ??? dobrze rozumiem ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
czyli bedzie otwor do bagaznika ??? dobrze rozumiem ?

Kiko, tak otwór z wnętrza do bagażnika, ale tylko jeśli masz worek na narty za podłokietnikiem. Jeśli go nie masz, to otwór jest zaślepiony ...

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
kurcze , wydaje mi sie ze ja mam pelne , nie otwierane !!!!

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
i co jesli wyjme worek na narty to bedzie lepjej słychac bass ?? czy w miejsce worka wsadzic woofer ..?? bo nie kumam ...??
Opublikowano
ja nie mam :( i co teraz ??

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
jesli chodzi o blache za podłokietnikiem tylnej kanapy to blacha jest raczej powinna byc, tylko opcjonalnie zdejmuje sie ja z wnetrza bagażnika ( u mnie własnie tak jest ) .spawdz ...pozdrawiam Daro
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A co powiecie na suba w bagażniku sedana i na reflexy w dziorach po głośnikach tylnej połki (10cm) ???
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano

zatem mozna tak:

Sub PowerBass M12 (30 cm)

http://img214.imageshack.us/img214/2341/kopiap1030688lk8.th.jpg

Nie ma koniecznosci "dziurawienia" oparcia kanapy jesli nie ma ski bag'u. Mozna zastosowac dystanse na oparciu kanapy (1cm powiniem wystarczyc). Chodzi glownie o to aby "cisnienie" z suba dostawalo sie do kabiny. W przecinym razie bedzie dudnienie z "konserwie". W sedanach BMW jest sporo blachy w przegrodzie, tylej polce itp zatem troszke mocy potrzeba - minimum 200-250W.

Pzdr,

Artur