Skocz do zawartości

Przeglądy a czynności wykonywane w ASO.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się jakie czynności /tzn. co wymieniają i co sprawdzają/ w ASO przy kolejnych przeglądach.

Np. przy:

15000 km - olej, filtr itp?

30000 km - płyn w chłodnicy i inne?

50000 km - ....?

100000 km - ......?

200000 km - ......olej w automacie?

Dobrze byłoby wiedzieć na co zwracać uwagę.

Pozdrawiam

Opublikowano
Po moich wpisach w książce widze ,że te przeglądy co 15tyś km to są jedynie wymiany filtrów wszystkich+ olej w silniku / ten co 30tyś km / oraz ogólna kontrola samochodu - tak jest z wpisami u mnie aż do stanu licznika 232tys km - nie ma żadnej wzmianki o tylnym moście jak i tiptroniku i o to raczej samemu pasuje zadbać - teraz będę wymieniał tam oleje / dyfer+tiptronik / bo juz mam blisko do ćwierć miliona km więc nalezy się - do tego wymienie płyn hamulcowy bo po 4 latach od zakupu zegar pokazuje mi date wymiany 12.06 :D
Opublikowano

jak masz gwarancje i jesli cos ci sie zepsulo to musisz to zgosic ..wtedy wymienia,...jesli nie zglosisz oni sami tego nie zrobia...ale po uplywie gwarancji..zauwaza wiele usterek i wtedy kaza ci je wymienic..

taka polotyka jest w mercedesie..jak jest bmw?? jeszcze nie mialem bmw na gwarancji..i raczej miec nie bede..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
jak masz gwarancje i jesli cos ci sie zepsulo to musisz to zgosic ..wtedy wymienia,...jesli nie zglosisz oni sami tego nie zrobia...ale po uplywie gwarancji..zauwaza wiele usterek i wtedy kaza ci je wymienic..

Tak jest chyba wszędzie

Miałem Fiata, Forda teraz mam BMW wszystkie na gwarancji.

Na razie wszstko ok z samochodem i nic się nie zepsuło.

Ale serwis nigdy nie palił do wymiany czegoś z własnej inicjatywy (dośw. z Fiatem i Fordem) Jak będzie z BMW to nie wiem