Skocz do zawartości

Kasowanie licznika w E34 man. nie automat. i światła zimą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry ale nie znalazlem na forum

Model E34

Szukałem też w instrukcji ale nie znalazłem

Chodzi o przycisk do resetowania kilometrów - juz zauważyłem że automatycznie resetuje sie co 24 godziny. Ale czy można tak ustawić aby NIE resetował się automatycznie ale na żądanie? :? Np podczas tankowania paliwa chciałbym sprawdzić ile przejechalem a codziennie sie zmienia ta wartość. Dzięki za info.

I jeszcze:

Czy w tym modelu można tak ustawić aby światła automatycznie się zapalały w porze zimowej po uruchomieniu silnika? Coś o tym piszą w instrukcji (mam po niemiecku ale nie za bardzo śpik german) :clap:

Opublikowano
przede wszystkim kup sobie instrukcję w języku polskim, są na Allegro. Nie znam takiej opcji , aby światła zapalały sie automatycznie po uruchomoeniu silnika, ani, że licznik km automatycznie się resetuje co 24h
Opublikowano

licznik nie może się kasować codziennie, no chyba że robisz te 1000km

Światła.. chyba był w ofercie moduł włączania świateł po zmroku, ale na pewno nie ma tego w standarcie. Nie wiem czy wówczas nie było to dostępne tylko na rynki hameryki...

- to ja przepraszam! ...i znikł
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coś nie tak z licznikiem to masz na bank. Licznik kilometrów dzienny (tak się to nazywa) nie działa tak dosłownie. Kasujesz go ty, a nie zegar co 24h.

Moduł załączania świateł był w wersji na rynki skandynawskie, gdzie na światłach jeździ się zawsze (swoją drogą też tak robię i uważam to za dobry pomysł).

Kai
Opublikowano
też tak robię i uważam to za dobry pomysł
- robiłeś jakiś włącznik czy już nawyk - ja wyrobiłem taki nawyk ale zastanawiam się nad jakimś układzikiem - Ty Kai jak masz ?
* - w zależności od typu i wyposażenia
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Z tym kasowaniem licznika to coś jest nie tak. W tym samym modelu 525 TDS ale TURING mam problem bo mi nie dziala kasowanie. tzn działa raz na jakiś czas i to na zimnym silniku.

Słyszalem ze się jakąś baterię wymienia, ale co i jak to nie znam szczegółów, moze ktoś ma jakiś pomysł ??