Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.07.2025 o 18:32, maciek_w napisał(a):

Fabrycznie tak, ale jeśli zamawiałbyś wg własnego pomysłu, to polecam ET 25 (lub około). To działa jak dystanse 12 mm z przodu i 18 mm z tyłu 

W dniu 13.07.2025 o 20:02, maciek_w napisał(a):

Nie będą wystawać poza błotnik, ale będą znacznie lepiej optycznie wypełniać nadkole

13 godzin temu, Big_daddy napisał(a):

Jeżeli trzymasz prawidłowe średnie opon i felg .. to xdrive nigdy nie będzie miał problemu. Jeżeli założysz rozmiar i parametry felg i opon to nigdy nie będziesz miał problemów. 

Ja mam Felgi na zime GMP italia i r20 i idzie jak zły. 

Część twierdzi, że na R20 auto nie wygląda  i się nie prowadzi. Z wyglądem to rzecz gusty, ale z prowadzeniem to nie wiem co trzeba robić aby auto się nie prowadziło. Jest możo ciut mniej stabilnie niż na r22 ale to trzeba mocno w zakręcie przegiąć. 

Przy normalnej jeździe jest ok.. na autostradzie często mam 160-200 i żyje. 

Lato R22 , zima R20 i jest ok. 

Felgi polecam GMP ITalia tak jak pisalem - maja homologacje BMW. 

Dzieki za Twoją opinię, a przód i tył te samo ET? Opony tez masz te same  i z przodu i tyłu ?

Opublikowano
58 minut temu, Rafiksq napisał(a):

Czyli decydując się np na felgi 20 (uprzedzam odpowiedzi w style że to nie wygląda i nie wypada 😊😂) taki zestaw będzie dopasowany w 100% ?

https://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-scorpion-winter-275-45-r20-110-v-xl-n0#579403756

https://www.oponeo.pl/felga-aluminiowa/gmp-italia-sparta-glossy-black-9-00x20-5x112-00-et35-00

No  nie wyglada ale wypada 😁

Opublikowano
10 godzin temu, Rafiksq napisał(a):

a przód i tył te samo ET? Opony tez masz te same  i z przodu i tyłu ?

Felgi 

GMP  9x20 5x112

ET35 66,6 SREBRNY

Opony 

OP BRIDGESTONE Z

275/45R20 LM001 110V XL

RFT*

Jstem zadowolony na zime 🙂

• Dziękuję 1
Opublikowano
11 godzin temu, Rafiksq napisał(a):

Felgi polecam GMP ITalia tak jak pisalem - maja homologacje BMW. 

Z tą homologacją BMW to chyba duży skrót myślowy...

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 godzin temu, Rafiksq napisał(a):

Dzieki za Twoją opinię, a przód i tył te samo ET? Opony tez masz te same  i z przodu i tyłu ?

To przypadek, że proponowane przeze mnie ET jest takie samo z przodu i tyłu. W tym aucie tak wyszło, że przy ET 25 koła ładnie układają się względem krawędzi nadkola

Opony powinieneś założyć zgodnie z rekomendacją BMW. Przy 21 i 22" szerokość z przodu to 275, a z tyłu 315. Profil zależy od średnicy felgi

dla 21": 275/40 przód; 315/35 tył (takie mogą być zarówno zimowe jak i letnie opony)

dla 22": 275/35 przód; 315/30 tył (takie rozmiary BMW rekomenduje dla letnich; ale znani są z natury zawodnicy jeżdżący na tej wielkości zimówkach)

• Dziękuję 1

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)