Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przychodzę z takim problem w silniku n46b20 129 km słychać jakby metaliczne tarcie tylko w środku auta występuje na zimnym jak i ciepłym silniku choć na ciepłym jest bardziej słyszalne po dodaniu gazu słychać to dużo głośniej niż na wolnych obrotach gdy obroty spadają tarcie stopniowo cichnie do pewnego momentu nigdzie nie mogłem znaleść odpowiedzi co to może być a dużo osób ma podobny problem może ktoś znalazł przyczynę i wie od czego taki dziwek dodam też że pompa wody odpada tak samo sprzęgło czy rozrząd dodaje filmik znaleziony w internecie na którym jest identyczny to samo co u mnie wrazie jakichś pytań postaram się szybko odpowiedzieć i z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam !

Opublikowano

Miałem coś podobnego w a8d3 W12. Po dwóch dniach poszukiwań okazało się że to skrzynia biegów. Dość bolesne dla portfela wtedy;)

Opublikowano

Znaczy czasami skrzynia wyda jakiś dziwny dźwięk przy ruszaniu na 1 trudno go opisać coś podobnego do dźwięku traktora może to dziwnie zabrzmieć ale jakoś tak mi się to skojarzyło olej napewno ma bo kiedyś zmieniałem ale czy to jest to to niemam pojęcia wałek w niej też miał delikatny luz