Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Posiadam nagłośnienie HiFi seryjne. Pod podłogą bagażnika jest coś w rodzaju wzmacniacza, pisze na nim Harman/Becker. Na początku myślałem, że jest to właśnie główny wzmacniacz, lecz zerknąłem pod lewy schowek bagażnika ( tam gdzie jest gniazdo 12v ). I pod spodem również jest coś w rodzaju wzmacniacza. I teraz już zgłupiałem ... Przewody ze "wzmacniacza" po lewej stronie pod schowkiem odpowiadają przewodom idącym na głośniki. 

Samochód mam całkowicie wygłuszony, dodatkowo wszystkie głośniki zamieniłem na Harmana + dołożyłem tylną półkę + tylne tweetery w drzwiach, Następnym etapem był właśnie wzmacniacz, lecz szczerze mowiąc to nie wiem co kupić, bo nie wiem co jest co 😄 

WDG. BMW store, "wzmacniacz" pod podłogą to sterownik od Active Sound Design, który nawet nie wiem za co odpowiada, a prawidłowy wzmacniacz jest pod schowkiem.

Czy w przypadku zmiany wzmacniacza na harmana, ten Active sound Design tez trzeba wymienić na coś innego? Kolejna kwestia to kwestia wtyczek, czy orientuje się ktoś czy wzmacniacz hifi oraz harman ma taką samą wtyczkę?

Kolejne pytanie odnośnie kodowania, zależy mi na tym aby mieć te wszystkie możliwości regulacji co posiada harman. Sama zmiana wariantu nagłośnienia na harmana nie stanowi problemu przy kodowaniu, lecz rozbudowa tych mozliwości w idrive? Czy ktoś mógłby się na ten temat wypowiedzieć ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najlepiej wstaw zdjecia obu. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, tylko opis wlasciciela jest dosc chaotyczny, jak ma hifi to nie ma Mosta wiec HK nie podejdzie ale ma ASD wiec HK musi byc pod ASD, dlatego zdjecia sa potrzebne co tam siedzi.