Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam pytanie odnośnie doposażenia a właściwie wymiany modułu Digital Key ( który wychodził od lipca 2020 ) na Digital Key Plus ( instalowany od lipca 2021 ) - ktoś orientował się w temacie ? cena? możliwości ?

dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, comet napisał(a):

Cześć,

mam pytanie odnośnie doposażenia a właściwie wymiany modułu Digital Key ( który wychodził od lipca 2020 ) na Digital Key Plus ( instalowany od lipca 2021 ) - ktoś orientował się w temacie ? cena? możliwości ?

dzięki

To cały BDC, więc kluczyki, kwestia immo, a DDE zablokowany więc... taniej zmienić wiele innych rzeczy 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jaka jest roznica w praktyce miedzy plusem a nie plusem ?

Opublikowano

Digital Key - korzysta z NFC więc trzeba wyjąć telefon i przyłożyć do klamki aby otworzyć auto i położyć na półce aby odpalić 

Digital Key Plus – korzysta z UWB (Ultra-Wideband) + Bluetooth Low Energy - działa jak prawdziwy, bezkluczykowy dostęp; nie trzeba nic wyciągać z kieszeni 

wg mnie to spora różnica więc dlatego pytam o doposażenie

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, comet napisał(a):

Digital Key - korzysta z NFC więc trzeba wyjąć telefon i przyłożyć do klamki aby otworzyć auto i położyć na półce aby odpalić 

Digital Key Plus – korzysta z UWB (Ultra-Wideband) + Bluetooth Low Energy - działa jak prawdziwy, bezkluczykowy dostęp; nie trzeba nic wyciągać z kieszeni 

wg mnie to spora różnica więc dlatego pytam o doposażenie

Jesteś pewien, że ten digital key plus był w G30?

Mam G30 LCI i nie pamiętam, żebym to mógł kliknąć - a na pewno bym to zrobił. Wydaje mi się, że to dopiero w G60 weszło.

Edit: To weszło z iDrive 8 czyli tak jak pisałem, od G60 w serii 5.

Edytowane przez mm88
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

- gdzieś znalazłem że od lipca 2021 - ale chyba masz rację w g30  jednak nie było

Edytowane przez comet
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na 99% nie ma takiej możliwości. Każdy ECU jest kryptograficznie powiązany z pojazdem, dla którego został wyprodukowany.