Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, jak wiadomo, w X5, w przeciwienstwie do X7, dolna klapa bagażnika, od wewnątrz jest plastikowa i dodatkowo ten plastik jest wyjątkowo kiepskiej jakości. Czy macie u siebie jakoś zabezpieczony ten plastik, żeby po kilkunastu wjazdach walizek i przeciągania rzeczy po tych plastikach, wyglądało to dalej normalnie? Pierwsza myśl - ppf, ale jak spojrzałem na to, że nie jest to płaska powierzchnia, tylko są tam co chwilę garby, to raczej odpadło. Może jakaś mata rozkładana na czas załadunku (wsuwania) ciężkich rzeczy?

Edytowane przez Semtex93
Opublikowano
2 godziny temu, Semtex93 napisał(a):

Hej, jak wiadomo, w X5, w przeciwienstwie do X7, dolna klapa bagażnika, od wewnątrz jest plastikowa i dodatkowo ten plastik jest wyjątkowo kiepskiej jakości. Czy macie u siebie jakoś zabezpieczony ten plastik, żeby po kilkunastu wjazdach walizek i przeciągania rzeczy po tych plastikach, wyglądało to dalej normalnie? Pierwsza myśl - ppf, ale jak spojrzałem na to, że nie jest to płaska powierzchnia, tylko są tam co chwilę garby, to raczej odpadło. Może jakaś mata rozkładana na czas załadunku (wsuwania) ciężkich rzeczy?

Trzymam ręcznik pod podłogą i w momencie jak pakuję pod korek, to zarzucam ręcznik na bagaże, które będą stykały się z burtą. Przy wciąganiu i wyciąganiu ciężkich rzeczy podobnie. Raz, niestety, przy wyciąganiu kół w pokrowcach z suwakiem, wulkanizator zrobił to za szybko i owym suwakiem zrobił mi krechę.. Chwilę pobolało i przestałem się tym przejmować.

Opublikowano

Ja wyszedłem z założenia, że to się powinno dać prosto wymienić i jeśli rys będzie dużo to po prostu wymienię ten plastik.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
17 godzin temu, Kingu napisał(a):

Ja wyszedłem z założenia, że to się powinno dać prosto wymienić i jeśli rys będzie dużo to po prostu wymienię ten plastik.

Tez tak do tego podchodze. Po 6 latach moze i rys troche jest ale nadal nie ma tragedii.

• Lubię to 1
Opublikowano
20 godzin temu, Michael1916 napisał(a):

moze i rys troche jest ale nadal nie ma tragedii.

Dokładnie, nie ma tragedii moim zdaniem. Bez zabezpieczenia wygląda to przyzwoicie. Mimo że u mnie często w bagażniku pies jeździ (co prawda w klatce), ale już sobie wyskakuje sam. To czego nie wiem to czy w LCI nie dali innego plastiku...

Opublikowano
Godzinę temu, czesiek25 napisał(a):

Dokładnie, nie ma tragedii moim zdaniem. Bez zabezpieczenia wygląda to przyzwoicie. Mimo że u mnie często w bagażniku pies jeździ (co prawda w klatce), ale już sobie wyskakuje sam. To czego nie wiem to czy w LCI nie dali innego plastiku...

U mnie to samo - wskakuje jak tylko zobaczy otwarty bagażnik 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

yyyy.... a ja po prostu przekładam walizki nad tą dolną cześcią klapy (nigdy jej nie opuszczam). Ale ja pewnie dziwny jestem 😄

• Haha 2

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
15 minut temu, maciek_w napisał(a):

yyyy.... a ja po prostu przekładam walizki nad tą dolną cześcią klapy (nigdy jej nie opuszczam). Ale ja pewnie dziwny jestem 😄

Wtedy nagle okazuje sie ze X6 to jednak nie ma wcale tak wysoko progu bagaznika 🤣

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dokładnie

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Jak nie opuszczę klapy to pies wydrapie się po lakierze, więc lepiej opuścić 😄

Opublikowano
15 godzin temu, Kingu napisał(a):

Jak nie opuszczę klapy to pies wydrapie się po lakierze, więc lepiej opuścić 😄

Potwierdzam a zderzak akurat się rysuje od pazurów dużo bardziej niż ten plastik na klapie (nawiązując trochę do wątku).

Niby inteligentne zwierzaki a jakoś nie kumają o co chodzi z tą burtą 😉

• Haha 1
Opublikowano

A przy okazji, są jakieś kratki oddzielające bagażnik żeby bezpiecznie przewozić psa w bagażniku X5? Mój jest za duży do kabiny a bagażnik uwielbia, ale zastanawiam się nad rozwiązaniem na długą podróż.
image.thumb.png.b4fa572302cb5a058bb6fe72319fe57b.png

Opublikowano

jest siatka oddzielająca bagażnik od pozostałej kabiny. Zakładana na tylne fotele i wpinana w sufit kabiny.

• Dziękuję 1
Opublikowano
11 godzin temu, wilk325 napisał(a):

jest siatka oddzielająca bagażnik od pozostałej kabiny. Zakładana na tylne fotele i wpinana w sufit kabiny.

W LCI to chyba jest nawet "gratis".

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, wilk325 napisał(a):

Oo, tego nie wiedziałem - dzięki za pomysł, ta siatka będzie lepsza niż żelastwo bo będzie sobie mogła jeździć w bagażniku.

Edytowane przez Kingu
Opublikowano

Kurcze, sprawdziłem ale nie mam u siebie tych mocowań sufitowych - ta siatka nie jest do aut ze szklanym dachem!?

Opublikowano

Nieprawda. Ja nie mam szklanego dachu, a mam te 4 punkty w suficie do mocowania siatki. Samą siatkę dostałem w standardzie z autem (LCI).

Opublikowano
6 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

Nieprawda. Ja nie mam szklanego dachu, a mam te 4 punkty w suficie do mocowania siatki. Samą siatkę dostałem w standardzie z autem (LCI).

Niezrozumialeś. Pytanie było, czy ta siatka nie jest do aut ze szklanym dachem. Odpisałem,  że jest. Bo mam szklany dach i uchwyty do mocowania. Bez szklanego dachu pewnie też.😀. Nie wiem od czego zależy,  czy ktoś ma te uchwyty, czy nie. Na pewno nie jest to uzależnione od tego, czy ma się szklany dach , czy nie. Może od jakiegoś pakietu...

Opublikowano (edytowane)

Ja z pakietow mam tylko:

Pakiet M Pro

Pakiet Innowacji

Pakiet Comfort

a siatka i uchwyty w suficie są.

Zalezalo mi na tej siatce, dlatego jak zamawialem, to spr w konfiguratorze wyp standard i ta siatka tam byla wymieniona.

Mozliwe, ze jesli jest audio BW, to w miejscu tych uchwytow sa glosniki sufitowe, przynajmniej nad drugim rzedem siedzen, i dlatego jej nie ma.

Edytowane przez Semtex93
Opublikowano
38 minut temu, Semtex93 napisał(a):

Mozliwe, ze jesli jest audio BW, to w miejscu tych uchwytow sa glosniki sufitowe, przynajmniej nad drugim rzedem siedzen, i dlatego jej nie ma.

Mam BW i mam wszystmie 4 zaczepy 😉 razem z siatka.

Opublikowano
2 godziny temu, Kingu napisał(a):

To musi zależeć od pakietu, bo niestety nie mam uchwytów wcale 😞

Oo, w końcu jakiś upgrade w wyposażeniu względem pre-LCI 😄 a nie tylko cięcia..

Opublikowano
1 godzinę temu, Big_daddy napisał(a):

Mam BW i mam wszystmie 4 zaczepy 😉 razem z siatka.

Potwierdzam. Też mam BW I 4 zaczepy.