Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Włącza mi się taki komunikat jak w temacie. Wcześniej tego chyba nie zauważałem, podejrzewam że to może być efekt oklejenia wyświetlacza matową (niepalcującą) folią, która może wpływa na kamerę zamontowaną w wyświetlaczu, obserwującą twarz kierowcy. Szkoda mi zrywać folię, jak nie mam pewności, że to to. Ktoś oklejał może ekran? Jak u Was? Ten komunikat włącza się dopiero w trakcie jazdy jak włączam asystenta jazdy w korku. Na postoju nic nie pokazuje. Przy jezdzie w korku nie rusza sam, trzeba wcisnac set lub dac gaz. Auto nowe.

IMG_0647.jpeg

Edytowane przez Marchall
Opublikowano

Obawiam sie, ze masz racje - to ograniczenie widocznosci jednej z kamer. Dostalem ten komunikat raz, gdy ogarnialem szkodnika w foteliku z tylu w trakcie jazdy w korku. Zgaduje, ze w Twoim przypadku ewidentnie kamera nie moze rozpoznac, ze patrzysz w strone jazdy, ergo - folia blokokuje przynajmniej jedna kamere.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jeśli patrzysz przed siebie, a nie np. w telefon i głowę masz schyloną, a system to zgłasza, to jednak pewnie będzie folia.

Nie ma takich żeby ta kamera w ekranie na wprost nie była zasłonięta? Jakieś subtelne wycięcie, ale tak żeby całość była estetyczna?

• Dziękuję 1
Opublikowano
1 minutę temu, kenhor napisał(a):

Jeśli patrzysz przed siebie, a nie np. w telefon i głowę masz schyloną, a system to zgłasza, to jednak pewnie będzie folia.

Nie ma takich żeby ta kamera w ekranie na wprost nie była zasłonięta? Jakieś subtelne wycięcie, ale tak żeby całość była estetyczna?

Pewnie detailer zrobi wyciecie na kamere (chociaz juz pewnie nie bedzie to tak estetycznie wygladalo). Ale kojarze tu z forum ze obklejano ekran, jestem ciekawy czy ktos u siebie przerabial ten problem.

Opublikowano (edytowane)

Przetestowałem wiele folii - ppf clear, ppf mat, jakieś chińskie wynalazki, jakieś profesjonalne etc .. i zawsze bład wyskakuje .. finalnie aby nie mieć wyciecia mam obklejony tylko ekran dotykowy, a zegary nie 🙂

Edytowane przez Big_daddy
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Co ciekawe, z fabryczną folią zabezpieczającą wyświetlacz, asystent ruszania działa. Jakiś rodzaj folii jest więc akceptowalny dla kamerki.