Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w większości tego modelu uchwyt zaczął mi się kleić. Kupiłem nową i chciałem wymienić ale nie mogłem jej zdemontować. Oglądałem wcześniej wymianę przy x5 (nie znalazłem do tego modelu) i obeszło się bez demontażu boczku. Przy obu tych tulejach po bokach widać jakieś metalowe końcówki ale nie wiem czy to śrubki czy tuleje ponieważ mają płaskie końcówki. Czy przy tym modelu trzeba zdemontować boczek żeby wymienić rączkę, odkręcić śrubki, które są od środka?

Opublikowano

Czyli ktoś chyba chciał utrudnić (x5 nie trzeba boczka zdejmować), żeby do rączki zdejmować boczek. Czy ktoś bawił się może z wyczyszczeniem z klejące gumy ten plastik bez demontażu? Jakim rozpuszczalnikiem? Chociaż część gumy jest twarda i pewnie będzie trzeba skrobać. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Próbował ktoś może rozwiercić te dwie małe śrubki z zewnątrz bez demontażu boczku i nie montować ich ponownie? Czy na tych dwóch dużych śrubach uchwyt byłby stabilny?

Opublikowano

Zdjęcie boczku to 5 minut?! Chłopie, będzie cieplej-- wyjdź na dwór rozbierz- wykręć- złóż. całość maksymalnie, nawet dla laika 30 min.

• Lubię to 1
Opublikowano

Masz jakiś filmik instruktażowy? Czy zakładał ktoś nowy z allegro lub innej strony (kupiłem za 78 zł. ) jakiś dłuższy czas temu i guma jest z lepszego materiału, nie lasuje się?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest strona w necie, teoretycznie płatna ale jak podasz adres email to można wysłać na tego meila zaproszenie do dołączenia i jest darmowa.

Opublikowano
W dniu 21.05.2025 o 10:53, Krzyś111685053072 napisał(a):

To jest strona w necie, teoretycznie płatna ale jak podasz adres email to można wysłać na tego meila zaproszenie do dołączenia i jest darmowa.

Gdzie wysłać maila.

wodzik2 - dzięki za filmik 🙂

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na filmie tego nie ma i w związku z tym mam pytania:

- czy po wypięciu boczku bolec od zamykania drzwi się wysuwa czy trzeba go wypiąć?

- czy dwa zabezpieczenia rączki od wewnątrz to jedno to śrubka a drugie tak jak kolega pisał wyżej to nit do rozwiercenia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, PrzemekJ napisał(a):

czy po wypięciu boczku bolec od zamykania drzwi się wysuwa czy trzeba go wypiąć?

Trzeba podnieść boczek trochę do góry żeby się wysunął.

8 godzin temu, PrzemekJ napisał(a):

czy dwa zabezpieczenia rączki od wewnątrz to jedno to śrubka a drugie tak jak kolega pisał wyżej to nit do rozwiercenia?

Nigdzie nikt nie wspominał o rozwiercaniu nitów.