Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś odnawiał/regenerował te felgi ? Są jakieś miejsca w Polsce, które podejmą się ich regeneracji?  Pytam ponieważ u siebie w Białymstoku tego nie ogarnę. Nie jestem zainteresowany malowaniem felg 🙂 

IMG_8785.jpeg

Opublikowano (edytowane)

W Łodzi może Piwna 22 albo MetalHunters. Odnawiałem swoje ostatnio, to powiedziano mi, że zrobić to poza fabryką jest bardzo trudno i poza horrendalnymi kosztami (ponoć ktoś w Częstochowie bierze ok. 6000 zł za malowanie, na portalach widziałem za 8500 zestaw nowych) to jeszcze trwałość będzie około dwóch lat.

Swoje pomalowałem na podobnej zasadzie jak kolor chrome shadow, przy czym lakiernik (kontakt mogę dać jeśli byłbyś zainteresowany) użył podkładu jasnego i efekt jest jak poniżej:
image.thumb.jpeg.cf2ef8500df4184c54daf5e4c3cf1441.jpegimage.thumb.jpeg.cadbf6438c42e120c867504face3621d.jpeg

Edytowane przez Plexi36
  • Lubię to 2
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, ogólnie efekt końcowy jest zadowalający. Jaki był koszt pomalowania felg ? 

Opublikowano

W Monachium jest manufaktura robiąca felgi pod zamówienie i oni też polerują, ale koszt jak pisze @Plexi36 jeży włosy na głowie.

Polecam napisać do felgigubański.pl  zawoziłem tam felgi od s-klasy, właściciel był potem bardzo zadowolony. Robiłem to w Krakowie, ale z tego co wiem, to mają kilka firm w Polsce.

Opublikowano
11 godzin temu, tomeczq napisał(a):

Dzięki za odpowiedź, ogólnie efekt końcowy jest zadowalający. Jaki był koszt pomalowania felg ? 

Żałosne 1250 złotych 🙂 Cena jest tak niska, że aż się źle czułem płacąc - a naprawdę są zrobione fantastycznie. Poza trzema małymi kropkami, których nie idzie zobaczyć z odległości większej niż pół metra, nie mogę się do niczego przyczepić. Za taką regenerację w Łodzi zawołano mi ponad 2500 zł a i to była cena wstępna. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Super cena 🙂 muszę zastanowić się jak to ogarnąć jeszcze bo mocno ciągnie mnie w kierunku oryginału 🙂 Widzę, że masz również mocne auto robiłeś może już wymianę tarcz klocków ?

Opublikowano

Cena jest wręcz fantastyczna, jak za taką jakość. Jedyne co to może bym teraz po czasie poprosił o wykończenie wnętrza w taki sam sposób, bo teraz mam zrobione to jak w klasycznych felgach, a w oryginale jest też wykończenie chromowe. Natomiast póki co, stając na parkingu przy autach z fabrycznych wykończeniem - niczym te felgi nie odstają. A przyznam szczerze, że widziałem tyle tych felg na portalach w tragicznym stanie, każda jedna do spawania, że kupno nowych wydaje mi się znaczną przesadą... A finish, który uzyskałem jest na tyle zadowalający, że kompletnie mi nie wadzi, że to nie OE 🙂

Tarcz ani klocków jeszcze nie robiłem, będę musiał rozpoznać temat czy tutaj jest podobnie jak w E66 z krzywieniem tarcz, czy nie. Z przodu mam 374, z tyłu prawdopodobnie 345, ale możliwe, że wchodzą tarcze 370, muszę to sprawdzić. Na razie tarcze i klocki są w niskim stopniu zużyte więc się tym nie przejmuję 🙂