Wilku96 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Witam, mam taki problem że nie działa mi ogrzewanie tylnej szyby i nie da się zaprogramować szyby pasażera (z przodu). Ogrzewanie tylnej szyby: Ogrzewanie lusterek działa, ogrzewanie szyby nie. Wymieniałem bezpiecznik (w bagażniku po prawej stronie, pod tapicerką) ale to nie to (stary nie był przepalony ale i tak profilaktycznie wymieniłem). Szyba pasażera: Otwierając szyby z pilota wszystkie się otwierają oprócz tej jednej, po ręcznym "zaprogramowaniu" (przytrzymanie podnoszenia potem opuszczania szyby) działa raz. Raz się zamknie lub otworzy i w drugą stronę już nie działa, przyciskiem u pasażera albo kierowcy działa ale trzeba trzymać aż się zamknie/otworzy. Inne szyby wystarczy wcisnąć i idzie do końca na dół/do góry - tutaj to samo, po ręcznym programowaniu działa raz i potem.znowu nie. Kody usterek: - 8048C1 - ogrzewanie szyby - 030120, 0301A0 - szyba pasażera Czy to może być od modułu komfortu, wystarczy go zakodować czy lepiej wymienić np. na używany z allegro i ten używany zakodować? PS. Próbowałem robić "reset" odłączając Aku na pół godziny ale nic nie dało. Pozdrawiam.
Zasłużeni forumowicze mmw Opublikowano 8 Kwietnia Zasłużeni forumowicze Opublikowano 8 Kwietnia Mysle, ze REM nie ma tu nic do rzeczy. chyba ze plywa w wodzie czy cos. Co do tylnej szyby, to najpierw trzeba zobaczyc, czy dochodzi tam prad, czy jest masa. Masz tam jeszcze pomiedzy szyba a REM, taki maly modulik (A63). Jak prad nie dochodzi do szyby, to trzeba zobaczyc czy dochodzi do tego moduliku i ogolnie przejrzec instalacje elektryczna. Ten blad to: Relay for heated rear window: Line to relay interrupted or short circuit to B+. ________________________________________________________________________________________________ Co do szyby w drzwiach, to trzeba najpierw podjac probe adaptacji przy pomocy ISTA. Jak to nie pomoze to dopiero grzebac. Bledy ktore masz dotycza braku normalizacji tylnych szyb, a nie przedniej. Wiec w ogole dziwne.
Rekomendowane odpowiedzi