Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część,

Od 2-3 dni słychać dziwne buczenie lub dźwięk trąbki tuż po wyłączeniu silnika. Pacjent to G30 FL 518d. Wcześniej tego nie było na pewno bo bym usłyszał (parkuje w garażu). Wiecie co to może być ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dużo to ludzi ma ten dzwięk w G20. Chyba każdy? Jest kilka wątków na forum. W jednym z nich autor twierdzi że wymienił jakiś zawór i dźwięk zniknal.

Opublikowano

Nie ma błędu nie ma problemu, jeździć nie przejmować się, skoro wszyscy to mają to jest to całkowicie normalne.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. 

Wydaje mi się, że ma związek z małą ilością płynu chłodniczego. Przejechałem się przed chwilą i przy całkowicie zimnym silniku ten dźwięk nie wystepuje. Przy dopiero co dogrzanym silniku też nie. Będę dalej badał. Przy okazji mam pytanie o zbiornik płynu chłodniczego. Z tego co widzę to są dwa zbiorniki , jeden mniejszy, drugi większy (ze strzałką na korku). Dlaczego są dwa zbiorniczki?

Z tego co mi się wydaje mam ilość płynu na minimum.