Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z bmw e90 n46b20bf po skasowaniu błędów i przejechaniu kilkunastu km i zgaszeniu samochodu, po całkowitym wystygnięciu i odpaleniu zapala się check engine po sprawdzeniu błędów wyświetla się:

2a67 Valvetronic; aktuator, aktywacja 

2a6b valvetronic, ograniczenie mocy 

I samochód ma brak mocy dopiero jeśli go zgasze i postoi znów do całkowitego ostygnięcia po zapaleniu swieci check lecz normalnie jedzie. Ostatnio został wymieniony czujnik walka mimosrodowego i bez rezultatu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A adaptacja VVT Zrobiona??

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
20 minut temu, lukaszewski napisał(a):

A adaptacja VVT Zrobiona??

Tak, dodam jeszcze, że kupiłem właśnie z tym problemem, wiec od razu do mechanika i stwierdził że zapinki przy czujniku walka mimosrodowego są urwane i pod wpływem wibracji i innych rzeczy się wypina wiec poprawił to i zrobiłem 1000km bez problemu i później znów ten problem i został wymieniony czujnik na orginalny i teraz ten problem powraca po rozgrzaniu silnika

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Więc zapewne juz VVT zużyty:-) bez diagnostyki to wróżenie z fusow

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
2 godziny temu, lukaszewski napisał(a):

Więc zapewne juz VVT zużyty:-) bez diagnostyki to wróżenie z fusow

Spróbuje jeszcze wymienić ten wariator i się wtedy okaże czy to wina tego czy coś z instalacja elektryczna jest

Opublikowano (edytowane)

Na 99% siłownik/silnik Valvetronic-a; nr OE: 11 37 7 548 387. 

Po montażu nowego adaptacja nie powinna być konieczna; wykonuje się automatycznie po włączeniu stacyjki do pozycji "zapłon".

Nowy kup tylko marki VDO.

Edytowane przez bracholo