Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Niestety straciłem dostęp do swojego konta matekBMW po przejściu forum na nowy silnik. Zwróciłem się do administratora o pomoc, ale brak jakiejkolwiek odpowiedzi. Mam nadzieję, że nie uzna tego za multikonto – po prostu w mojej rodzinie było nas kilku, każdy miał swoje konto i E46, a wszyscy korzystaliśmy z jednej Neostrady. Żadnych przekrętów z częściami nie było! 😂 (chyba haha)

Jeśli chodzi o użytkowanie auta – będzie ono normalnym daily, zabieram je wszędzie, również w dłuższe trasy po Europie, oraz wyspy. Przez czas mojej nieobecności miałem jeszcze jedną piękną M4 Comp, ale została skradziona.
 https://www.tuolawa.pl/artykul/34613,nowe-szczegoly-w-sprawie-kradziezy-bmw-za-cwierc-miliona.

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące wrażeń z jazdy, śmiało pytajcie. Moje odczucia są bardzo zbliżone do serii F8X – pod względem działania skrzyni, szybkości jej reakcji oraz sposobu, w jaki auto „kopie” w plecy. BMW M3 Competition nie spełniło moich oczekiwań w tym zakresie, dlatego opcją był zakup BMW M3 CS – choć testowego egzemplarza nigdzie nie było. Dla mnie kluczowa była właśnie skrzynia biegów i ogólna nietuzinkowe auto. Jak nie M3 CS to byłoby M3/M4 na odważnej konfiguracji albo lekko używane 911. Zaryzykowałem. kupiłem i odleciałem, szczególnie po wyważeniu kół w innym warsztacie niż ASO BMW.

Muszę przyznać, że ten soft robi robotę – jeśli tylko macie możliwość wgrania go do zwykłego M3 Comp, nie zastanawiajcie się dwa razy, o ile jest taka możliwość.

Minusy?

Największym problemem jest to, jak bardzo auto zwraca na siebie uwagę. Każdego dnia ktoś je zauważa, dosłownie 80% osób mijanych na ulicy jakoś na nie reaguje – niezależnie od wieku. Niektórzy wręcz wbiegają pod maskę albo wskakują pod koła, żeby zrobić zdjęcie. To zaczyna być męczące, oraz przypałowe, jak tu zabrać dziewczynę na randkę, żeby narzeczona się o tym nie dowiedziała? 😇

Auto jest w pełnej opcji – dosłownie ma wszystko, co można było zamówić do CS. Elektryczne szyby są, ale podłokietnika brak.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Przy 1700km został zrobiony serwis olejowy. 

Założyłem zimowe opony na letni setup złotych felg 😉 Dlaczego? A po co mi ładne felgi tylko na 4 miesiące? Ma być ładnie cały rok 🙂 

Edytowane przez ViceBMW
  • Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)

Piękne auto, gratulacje 🙂 szkoda tylko że nie ma gdzie kubka z kawą włożyć 😉

cc widzisz @wehyr jakby to powiedzieć zwykłe M3C nie jedzie 🙃

Edytowane przez adiki

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

szerokości życzę , ja się muszę z tymi zwykłymi męczyć 😞 Piękna sztuka !!

male-bmw-2.png
Opublikowano
1 godzinę temu, adiki napisał(a):

Piękne auto, gratulacje 🙂 szkoda tylko że nie ma gdzie kubka z kawą włożyć 😉

cc widzisz @wehyr jakby to powiedzieć zwykłe M3C nie jedzie 🙃

Na szczęście lci dłubneli i jest blisko cs 🤪 @ViceBMW dobry szatan 😀 szerokości 👏

Opublikowano
Godzinę temu, R4dek napisał(a):

Na szczęście lci dłubneli i jest blisko cs 🤪 @ViceBMW dobry szatan 😀 szerokości 👏

nie wiem jak m3 comp, ale wiem, ze m3 cs często ma bonus i czesto wypluwa granice 600ps, ale bzdur nie chce powielać.

spacer.png

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

No super fura , gratulacje 👍😃