Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
zauważyłem temat których nie jednego człowieka dręczy brak możliwości pobrania pliku aktualizacji ze strony BMW po VIN'ie

w 2020 roku udało mi się to ściągnąć i szczęście w nieszczęściu zachował mi się ten plik do dziś 🙂

Plik dotyczy modelu BMW F30 dotyczy ono mediów (soundsystem w tym) i chyba bluetooth. Nazwa pliku ( UPD05081.bin ) waga pliku 99.13 MB

Specjalnie właśnie założyłem tu konto aby się tym plikiem z wami podzielić. Nie jestem ekspertem ale jeśli ktoś wie co dokładnie aktualizuje po za wymienionymi przeze mnie rzeczami to niech ktoś dopisze 😉
Niestety muszę wstawić po przez link ale niestety nie da się inaczej 😕
Link : https://www.mediafire.com/file/hrix6ketgayqbdd/UPD05081.bin/file

• Lubię to 1
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie ma nic dostępnego dlatego że oni wyłączyli ten system, kiedyś normalnie działało tak jak pisze autor postu.

• Moderatorzy
Opublikowano
35 minut temu, Randall napisał(a):

Nie ma nic dostępnego dlatego że oni wyłączyli ten system

Działa działa, tylko usunęli to z "głównej" strony.

spacer.png

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

No coś tu jest nie tak, być może stosuje się to wybranych roczników. Na moim przykładzie (F11 2017) wrzucam VIN - pokazuje że wszystko mam aktualne. Pobrałem plik od autora tematu wrzucam do auta - aktualizuje normalnie.

Opublikowano
W dniu 31.01.2025 o 12:06, Kuj0n napisał(a):

Działa działa, tylko usunęli to z "głównej" strony.

O to jeśli wiecie jak odnaleźć to poza "stroną główną" to powiedzcie chętnie to sprawdzę też 🙂

Opublikowano
15 godzin temu, Kuj0n napisał(a):

Wszystko fajnie ale pobrać to się nic nie da. Dlatego się cieszę że zachowałem swój własny plik.
Myślałem, że macie jakąś alternatywną stronkę sprawdzoną lub tutaj gdzieś na społeczności udostępnioną warianty plików nowych po VIN'ie.
Szkoda ;/

ssdsdd.PNG

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, zrobiłem dzisiaj aktualizacje i mam pytanie bo zmieniła mi się pierwsza pozycja reszta została bez zmian, czy tak powinno być?

IMG_20250227_073451270.jpg

Opublikowano

Najwidoczniej aktualizacja Twojego auta obejmowała tylko tę pierwszą pozycję, a Media i Telefon miałeś już najnowsze 😉

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 30.01.2025 o 21:47, MixXeR napisał(a):

Witam,
zauważyłem temat których nie jednego człowieka dręczy brak możliwości pobrania pliku aktualizacji ze strony BMW po VIN'ie

w 2020 roku udało mi się to ściągnąć i szczęście w nieszczęściu zachował mi się ten plik do dziś 🙂

Plik dotyczy modelu BMW F30 dotyczy ono mediów (soundsystem w tym) i chyba bluetooth. Nazwa pliku ( UPD05081.bin ) waga pliku 99.13 MB

Specjalnie właśnie założyłem tu konto aby się tym plikiem z wami podzielić. Nie jestem ekspertem ale jeśli ktoś wie co dokładnie aktualizuje po za wymienionymi przeze mnie rzeczami to niech ktoś dopisze 😉
Niestety muszę wstawić po przez link ale niestety nie da się inaczej 😕
Link : https://www.mediafire.com/file/hrix6ketgayqbdd/UPD05081.bin/file

A wiesz że ten update możesz pobrać z oficjalnej strony BMW? 😉
https://static.bmw.com/content/dam/bmw/staticContent/static_bmw_com/bluetooth/updates/bmw/bin/UPD05081.bin