Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebował bym plik do modułu świateł chcę zmienić z bixenon lci na h7(zmieniona soczewka na biled Laser) po podłączeniu lamp nie działają mi długie światła h7  przez co też nie odpala mi długach na bi ledzie z góry dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podłączyłeś  h7 pod kable od przesłony długich świateł w lampach AHL? Mogłeś usmarzyć moduł i już długie nie zaświeci bez naprawy/wymiany modułu zastanawiam się czy ten moduł obsłuży inne lampy niż AHL bo jest dedykowany pod te światła i do tego dochodzi jeszcze regulacja wysokości bo też jest inaczej podłączona. Myślę że kodowanie nic nie zmieni w tej sytuacji.

Opublikowano

hej mam bixenon nie skrętny wszystko działa oprócz długich  świateł  lampy się poziomują  automatycznie jeśli przeprogramowanie nic nie da to załatwię sprawę przekaźnikiem plus podkradnę z mijania a sygnał z przesłony tylko potrzebował bym opis kostki do bixenonu już chyba z 5 godzin szukałem i nic nie znalazłem 😞

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kto robił retrofita? Czy we wtyczce lamp byly jakieś zmiany w lokalizacji oryginalnych kabli podpiętych do lamp? Jeśli nie to na pin nr 5 jest sygnał na przesłonę lamp bixenon problem polega na tym ze jest to jeden pin o przekroju około 1mm² gdzie zwykłe długie światło ma pin o przekroju jakieś 5~6mm² i jeśli podepniesz pod te kable 2 żarówki o mocy 55W każda to spali to pin/moduł w ułamku sekundy i pozamiatane. Jak nic nie było modzone przy wtyczkach lamp to na pin nr5 jest sygnał dla świateł drogowych ale tylko przez przekaźnik.

Opublikowano

ja robiłem i żadnych zmian nie wprowadzałem we wtyczce z piątego pinu podkradnę prąd na sygnał do przekaźnika a prąd z t któregoś z tych grubych zasilających  pin 2,3 lub 4  a powiedz mi proszę z którego pinu w bixenonie są zasilane ringi bo te zasilanie też musiał bym przenieść jeśli przeprogramowanie nic nie da

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pin numer 1 to zasilanie ringu niezależnie jakie masz lampy a zasilanie na światła długie to gdzieś bezpośrednio z akumulatora bo i tak idzie przez przekaźnik, pin nr 4 to masa która jest we wszystkich typach lamp przednich, pin nr 2 to druga masa chyba tylko do lamp AHL, pin nr 3 to światła krótkie, pin nr 6 to światło długie w zwykłej lampie natomiast w xenonie jest opisane jako kierunkowskaz a kirunkowskaz w zwykłej lampie jes na pin 12. To tak na szybkiego ze schematów bo siedzę teraz na lotnisku i czekam na samolot. Mam nadzieję że jest w miarę wyraźnie/zrozumiale napisane.

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Pin numer 1 to zasilanie ringu niezależnie jakie masz lampy a zasilanie na światła długie to gdzieś bezpośrednio z akumulatora bo i tak idzie przez przekaźnik, pin nr 4 to masa która jest we wszystkich typach lamp przednich, pin nr 2 to druga masa chyba tylko do lamp AHL, pin nr 3 to światła krótkie, pin nr 6 to światło długie w zwykłej lampie natomiast w xenonie jest opisane jako kierunkowskaz a kirunkowskaz w zwykłej lampie jes na pin 12. To tak na szybkiego ze schematów bo siedzę teraz na lotnisku i czekam na samolot. Mam nadzieję że jest w miarę wyraźnie/zrozumiale napisane.

Opublikowano

wielkie dzięki jak wrócę z trasy to zabieram się za robotę pozdrawiam i w weekend dam znać jak poszło 🙂

Opublikowano
W dniu 22.01.2025 o 19:40, Krzyś111685053072 napisał(a):

Zrobione z mały upgradem  znajomy elektronik dorzucił mi diodę  pomiędzy masę a sterowanie przekaźnika(u mnie plus z przesłony) żeby nie było skoków napięć i nie uwalić sterownika a co do ringów to miałem oby dwa spalone , już zamówione u myfrendów  wieczorem podjadę na jakąś ciemną ulicę i ustwię światłą a po przyjściu led markerów to już ustawienie na skp  pozdrawiam i dzięki za pomoc