Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Semtex93 napisał(a):

Biorac Sensafin na pewno jest w std obszycie deski i gory drzwi ekoskora. 
To co mi sie nie podoba biorac obszycie deski prawdziwa skora to fakt ze na srodku deski, w polowie oslony glosnika, idzie ciecie od szyby w kierunku ekranu. Nie bralbym prawdziwej skory na desce.

Nie bralbym czegos co udaje skore w aucie za 0,5 mln 😉 miejsca o ktorym wspominasz nie widac na codzien

• Lubię to 3
Opublikowano
11 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

To co mi sie nie podoba biorac obszycie deski prawdziwa skora to fakt ze na srodku deski, w polowie oslony glosnika, idzie ciecie od szyby w kierunku ekranu.

Czy mógłby mi ktoś zrobić zdjęcie deski obszytej skórą i pokazać o co chodzi?

Opublikowano
6 godzin temu, buster12 napisał(a):

Deska pokryta sensafin (brak szwu w środkowej części):

image.thumb.jpeg.57b52ab2d617ee1a4801b31fa71914f6.jpeg

Deska pokryta Merino:

image.thumb.jpeg.8ba77d0336c365e21f9bf3c546b1eaba.jpeg

Ktoś to porównywał na żywo? Czy różnica w materiale jest w ogóle zauważalna? Mam u siebie deskę w skórze, bo wydawało mi się, że bez tej opcji jest jakiś plastik 😃

Opublikowano
6 minut temu, Leon napisał(a):

Ktoś to porównywał na żywo? Czy różnica w materiale jest w ogóle zauważalna? Mam u siebie deskę w skórze, bo wydawało mi się, że bez tej opcji jest jakiś plastik 😃

Tez myslalem, ze bedzie to plastik jak mailem w G20...
Jak ogladalem G05 to nie zwracalem na to uwagi, myslalem, ze kazda sztuka miala deske obszyta skora 😄 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 godziny temu, Leon napisał(a):

Tak, jest zauważalna

Tylko to jest taka różnica, której doświadczysz mając jedną i drugą wersję obok siebie. W takich warunkach natychmiast czuć przepaść między sztucznym pokryciem deski a prawdziwą skórą

Taka sama przepaść będzie między plastikiem i tą sztuczną skórą

Zatem wybór sztucznej skóry nie jest zły - sprawdza się, trwała, etc. Zakładam, że nie macasz deski, jadąc autem, więc wrażenia sensoryczne z nią związane są drugorzędne. Optycznie też nie przeszkadza - jest estetyczna, matowa, nie odbija się w szybie, etc. Ma też tę zaletę, że nie ma owego szwu, o którym czytałem na Bimmerpost, że "lubi pęknąć" w autach długo stojących w upale w pełnym słońcu

Ja u siebie mam pełną skórę, bo była elementem pakietu z tapicerką merino dla foteli M (nie chciałem czarnych, które można mieć w nieco uboższym pakiecie, m.in. bez skóry na desce). Czy wziąłbym tę opcję jako indywidualny dodatek osobno płatny? Nie, nie wziąłbym

• Dziękuję 1

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
10 minut temu, maciek_w napisał(a):

(...) że "lubi pęknąć" w autach długo stojących w upale w pełnym słońcu

(...)

w Grand Cherokee skóra z deski zaczęła mi się odklejać od gorąca 😕

Auto miało wtedy ledwo 45tyś km 

Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 20:48, ubejane napisał(a):

w Grand Cherokee skóra z deski zaczęła mi się odklejać od gorąca 😕

Auto miało wtedy ledwo 45tyś km 

Fiat rzadzi sie swoimi prawami 😊

• Haha 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamówienie zlożone, planowany odbiór kwiecień 2025 🙂

Trochę pozmienialem konfigurację dzięki Waszym radom, z najwazniejszych to dodalem Sky Lounge, alcantare oraz zmienilem felgi na U i listwy na karbonowe. 

Konfigurator

Dzieki wszystkim za porady!

• Lubię to 4
Opublikowano
3 godziny temu, Katelo napisał(a):

Trochę pozmienialem konfigurację dzięki Waszym radom, z najwazniejszych to dodalem Sky Lounge, alcantare oraz zmienilem felgi na U i listwy na karbonowe. 

Konfigurator

Fajna bogata konfiguracja, az razi brak naturalnej skory. Ale rozumiem ze to Twoja przemyślana decyzja. Czeka sie dlugo ale warto

• Dziękuję 1
Opublikowano
6 godzin temu, Katelo napisał(a):

Konfigurator

Masz już przyznaną kwotę produkcyjną? Auto bedzie produkowane w lutym, dobrze rozumiem? Słyszałem, że od startu produkcji do dostawy okolo 2 mce.

Opublikowano (edytowane)

Pod koniec zeszłego tygodnia dostałem potwierdzenie przyjęcia zamówienia z data dostawy na kwiecień. 
Odbiór w BMW Welt (paradoksalnie, taniej niż w salonie…). 
Mój handlowiec poszedł od dzisiaj na urlop. 
Pierwszy raz zamawiam samochód do produkcji, G20 brałem ze stocku. Jak wyglądało to u Was?

Handlowiec informował na bieżąco o procesie produkcji?

Edytowane przez Katelo
Opublikowano

Ja swojego handlowca informowałem o procesie 😂 w europie tracking jest ograniczony w stosunku do tego w USA. Dealer ma tylko informację czy auto dostało alokacje, kiedy się produkuje, czy jest już w transporcie (ogólnie rzecz ujmując, bo to oznacza że wyjechało z fabryki), i nieco bardziej szczegółowy status jak jest już na stocku centralnym. 

gratulacje!

Opublikowano
2 godziny temu, buster12 napisał(a):

Ja swojego handlowca informowałem o procesie 😂 w europie tracking jest ograniczony w stosunku do tego w USA. Dealer ma tylko informację czy auto dostało alokacje, kiedy się produkuje, czy jest już w transporcie (ogólnie rzecz ujmując, bo to oznacza że wyjechało z fabryki), i nieco bardziej szczegółowy status jak jest już na stocku centralnym. 

gratulacje!

A kiedy mniej więcej od zamówienia "pojawia" się VIN? Tak żeby można było go dodać do apki i "śledzić" status?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja dostałem VIN kilka dni przed odbiorem, jak leasing zaczął się domagać pierwszej wpłaty

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
9 minut temu, ubejane napisał(a):

A kiedy mniej więcej od zamówienia "pojawia" się VIN? Tak żeby można było go dodać do apki i "śledzić" status?

Jak jest alokacja i masz konfig zablokowany. Trudno powiedzieć - czasem ktoś trafia na slot zaraz po zamówieniu, a czasem ktoś czeka 2 miesiące na produkcję (tak jak ja).

w apce nie da się śledzić producji. Nie w Europie. To działa tylko w USA. W Europie masz tylko podgląd wizualizacji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odebrałem swoją x5 w czerwcu z wyposażenia jest prawie wszystko. Pneumatyka,masaże itp jednym pakietem którego nie mam jest xoffrode. m-pack lakier indywidual tapicerka również 22cale i z moich odczuć od poprzedniej x5 przed lifta nie ma za wiele różnic aczkolwiek jest parę rzeczy których bym nie wziął w po lifcie : silnik z moich informacji okazuje się że 3.0d i 4.0d to te same silnik różnią się tylko oprogramowaniem a nie ilością turbin jak w przed lifcie , zrezygnowałbym z bowers & wilkins po porostu gra ono słabo i jest wiele takich typu opcji z których można zrezygnować żeby było taniej lecz z kamer 360, pneumatyki, i pakietu komfortowego plus bym nie rezygnowała. Dla mnie najgorszą rzeczą w polifcie jest system info rozrywki po prostu nie lubię nowego idrive mam go również w 3 i po 60tyś w 3 i około 5tyś zrobionych przeze mnie w x5 nie potrafię się przyzwyczaić według mnie w 8 system dużo jest lepszy i bardziej intuicyjny.

Opublikowano

Odebrałem swoją x5 w czerwcu z wyposażenia jest prawie wszystko. Pneumatyka,masaże itp jednym pakietem którego nie mam jest xoffrode. m-pack lakier indywidual tapicerka również 22cale i z moich odczuć od poprzedniej x5 przed lifta nie ma za wiele różnic aczkolwiek jest parę rzeczy których bym nie wziął w po lifcie : silnik z moich informacji okazuje się że 3.0d i 4.0d to te same silnik różnią się tylko oprogramowaniem a nie ilością turbin jak w przed lifcie , zrezygnowałbym z bowers & wilkins po porostu gra ono słabo i jest wiele takich typu opcji z których można zrezygnować żeby było taniej lecz z kamer 360, pneumatyki, i pakietu komfortowego plus bym nie rezygnowała. Dla mnie najgorszą rzeczą w polifcie jest system info rozrywki po prostu nie lubię nowego idrive mam go również w 3 i po 60tyś w 3 i około 5tyś zrobionych przeze mnie w x5 nie potrafię się przyzwyczaić według mnie w 8 system dużo jest lepszy i bardziej intuicyjny.

Opublikowano

Mały update, alokacji jeszcze nie ma, zmiany są jeszcze możliwe. Produkcja prawdopodobnie luty.

W dniu 5.01.2025 o 11:51, Ponczek520d napisał(a):

Dla mnie najgorszą rzeczą w polifcie jest system info rozrywki po prostu nie lubię nowego idrive mam go również w 3 i po 60tyś w 3 i około 5tyś zrobionych przeze mnie w x5 nie potrafię się przyzwyczaić według mnie w 8 system dużo jest lepszy i bardziej intuicyjny.

Nie miałem na dłużej przyjemności korzystać z iDrive 8/8.5/9 (tylko krótkie epizody), więc nie mam jeszcze wyrobionego zdania na temat czy jest lepszy/gorszy. Na pewno szkoda mniejszej ilości fizycznych przycisków, w szczególności do klimatyzacji, podgrzewanych foteli, kierownicy. Przy pierwszym kontakcie trochę nieintuicyjny i bardzo złożony.
Z drugiej strony, w G20 miałem iDrive 7, który bardzo lubiłem, ale jednak nowy system jest dużo bardziej nowoczesny i już się nie mogę doczekać aby go odkryć 🙂 

Opublikowano

Wbrew pozorom, 8.5 z asystentem głosowym, dobrze ustawionymi auto funkcjami grzania oraz przemyślanymi skrótami na ekranie i gestami, nie jest wcale mniej intuicyjna niż 7. Resztą można sterować z pokrętła.

• Lubię to 1
Opublikowano

Jest juz dzialajaca obsluga glosowa w jezyku polskim w v.8.5?

2 godziny temu, buster12 napisał(a):

Wbrew pozorom, 8.5 z asystentem głosowym, dobrze ustawionymi auto funkcjami grzania oraz przemyślanymi skrótami na ekranie i gestami, nie jest wcale mniej intuicyjna niż 7. Resztą można sterować z pokrętła.

Opublikowano
13 minut temu, Marchall napisał(a):

Jest juz dzialajaca obsluga glosowa w jezyku polskim w v.8.5?

Jest i nawet działa 🙂

• Lubię to 1
Opublikowano

Wydaje sie ze panoramic vision z systemem X to bedzie przelom. Filmiki robia wrazenie. Bedzie pewnie w nowym x5. Czlowiek pojezdzi chwile lci i bedzie patrzyl jakie bajery ma nowy model🤦

Opublikowano
8 minut temu, Marchall napisał(a):

Wydaje sie ze panoramic vision z systemem X to bedzie przelom. Filmiki robia wrazenie. Bedzie pewnie w nowym x5. Czlowiek pojezdzi chwile lci i bedzie patrzyl jakie bajery ma nowy model🤦

Tak naprawdę temat do testowania już w przyszłym roku, bo nowe iX3 na bazie Neue Klasse X dostanie ten system.

Opublikowano
2 godziny temu, Marchall napisał(a):

Nastepnie odczekac ze 2 lata po premierze zeby uniknac bolaczek i mozna zamieniac na nowe X5 😊