Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja jechałem x3 30e z m pakietem i m pakietowym zawieszeniem i było bardzo ok moim zdaniem, to raczej komfort a nie sztywność i sport

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Alic3_ napisał(a):

Hej. Zamówiłam g45 w listopadzie, podobno już płynie, ale okazuje się że nie wszystko co zamawiałam zamontowali…. Mam pakiet m, m pro, comfort, innowacje i inne duperele ale nie zamontowali zawieszenia adaptacyjnego. Jest tylko te pakietowe - sportowe m. Przyznam że strasznie się wkurzyłam bo czekam już pół roku, absolutnie nikt mnie nie poinformował, pewnie do odbioru bym się nie dowiedziała gdybym sama nie spytała. Auto ma być w 90%używane w mieście - Polska B, takie sobie drogi i nie wiem czy nie będzie twarde i niekomfortowe w używaniu. Mogę go nie odbierać ale 😂’zamówienie kolejnego nie gwarantuje że zamontują wszystko’, poza tym będzie min kilka/dziesiąt tys więcej do wyłożenia. Podpowiedzcie jak się Wam jeździ z tym zawieszeniem M?

Dokładnie latam od tygodnia m50 z m pakietowym zawiasem niestety jest twardo , i to najbardziej czuć na nierównościach , pytanie jeszcze jakie koła bo ja wziąłem 21 cali im mniejsze będziesz miała tym wygodniej , bo profil  będzie wyższy.

Porównanie zawiasu mam do poprzedniczki g01 którą nie dawno sprzedałem i tam też miałem m pakietowe i było trochę wygodniej .

Mogę cię pocieszyć siedzenia są dużo wygodniejsze jak w G01

Edytowane przez Mariusz2709
Opublikowano

Dzięki za uwagi Panowie, widzę zdania podzielone, uznałam że umówię się na jazdę testową m-ką ale od wczoraj wieczorem lokalny salon nie znalazł czasu żeby oddzwonić …cóż będę niedługo jechała do Krakowa to spróbuję wbić się gdzieś po drodze na jazdę. 
Aktualnie jeżdżę x3 e83 bez pakietu m i on mi się wydaje wygodny, na pewno nie chciałabym twardszego. W x5 u męża z tym zawieszeniem adaptacyjnym to bajka, autko płynie.
G45 mam na zwykłej feldze 19 bo to ponoć najlepsza opcja aby łatwo radzić sobie z wysokimi krawężnikami.

No nie wiem chyba odbiorę to auto - jak będzie bardzo źle będę szukać kupca 🙈 pocieszam się że dali radę zamontować wentylowane fotele i webasto po poczytaniu tu o krytycznej niedostępności podzespołów 

Opublikowano

M50 też jeździłem i tam jest sporo twardziej ale ono ma inne zawieszenie niż pozostałe wersje silnikowe

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Takie pytanie, czy tylko ja uważam, że:

- fotele w nowej X3 są do bani? NIe mogłem znaleźć optymalnego ustawienia

- HeadUp z nawigacją zasłania połowę drogi nawet jak go się obniży na maks

???

Opublikowano
14 godzin temu, Majek_Marcello napisał(a):

Takie pytanie, czy tylko ja uważam, że:

- fotele w nowej X3 są do bani? NIe mogłem znaleźć optymalnego ustawienia

- HeadUp z nawigacją zasłania połowę drogi nawet jak go się obniży na maks

???

Fotele w G01 są lepsze, mam te bez regulacji lędźwiowej i na trasach 1200km wysiadam jak nowy, w G45 mam z regulacją lędźwi i zawsze coś gniecie, jakby było czuć przez tapicerkę te wszystkie elementy wewnętrzne, są też chyba bardziej "kubełkowe". 

HeadUp - mnie też trochę rozpraszał, szczególnie w nocy, więc ustawiłem widok zredukowany i jest znacznie lepiej. Próbowałem jeździć bez HUD, szczególnie w nocy, ale zegary są tak nieczytelne, że nie ma szans, musi być włączony. Szkoda że zniknęły duże wskazówki zajęcia pasa z nawigacji, zamiast tego jest ten widok wirtualny, ale zamiast wyświetlać się na zegarach (jak np w X5) jest na dużym wyświetlaczu - zasłania mapę i ogólnie sieje zamieszanie.

Z minusów dodałbym jeszcze te spryskiwacze w wycieraczkach, wolałem starszy system. Ogólnie jednak jest to świetny samochód, ale spora pewnie w tym zasługa silnika - przesiadka z 20d na M50...

Opublikowano
2 godziny temu, LeśnyDziad napisał(a):

Fotele w G01 są lepsze, mam te bez regulacji lędźwiowej i na trasach 1200km wysiadam jak nowy, w G45 mam z regulacją lędźwi i zawsze coś gniecie, jakby było czuć przez tapicerkę te wszystkie elementy wewnętrzne, są też chyba bardziej "kubełkowe". 

W G45 masz skórę czy ekologiczną?

Opublikowano

Fotel w g01 u mnie powodował ból ls po 2h teraz w g45 jest idealnie. 
head up jest jak w x5 czy innych bmw co mialem, bez problemow z ustawieniem

Opublikowano (edytowane)

fotel w g01 sportowy bardzo niewygodny , w G45 czuje różnicę, na duży + , a w jednej i drugiej mam skórę , oczywiście fotel  z lędzwiami

head up trzeba sobie poustawiać wedły swoich preferencji i jest gitara , a tak na marginesie ostatnio myjąc auto chciałem tylną wycieraczkę odciągnąć od szyby a tu zonk jest na stałe😂 

Edytowane przez Mariusz2709
Opublikowano
10 godzin temu, Majek_Marcello napisał(a):

W G45 masz skórę czy ekologiczną?

W G45 mam Veganza/Alcantara, w G01 mam też ekologiczną plus środek materiałowy. W G45 nie podoba mi się żadna merino - zawsze jest to dwukolorowe, i raczej będzie mniej trwałe (podobno w X5 merino słabsze od sensafin).

Każdy ma inne plecy i jak widać jednym wygodniej w G45, innym w G01. Po wielu próbach i 12kkm jest już dobrze, dwa że silnik rekompensuje wszystkie wady.