Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczne w nowym dziale, podzielcie sie czy zamówiliście to straszne nowe x3 z plastikowym wnętrzem i kiedy odbieracie.

ja zamowienie zlozylem miesiac temu, auto juz wyprodukowane tylko transport zostal. Termin w teorii 30.01 ale liczę ze w grudniu bedzie

g45 20 xdrive 

Opublikowano
21 godzin temu, IronSzn napisał(a):

Zaczne w nowym dziale, podzielcie sie czy zamówiliście to straszne nowe x3 z plastikowym wnętrzem i kiedy odbieracie.

ja zamowienie zlozylem miesiac temu, auto juz wyprodukowane tylko transport zostal. Termin w teorii 30.01 ale liczę ze w grudniu bedzie

g45 20 xdrive 

Jak straszne to po co zamawiałeś 

Opublikowano
4 godziny temu, Mariusz2709 napisał(a):

Jak straszne to po co zamawiałeś 

Czy kolega słyszał kiedyś o ironii? 

Opublikowano

od momentu wyprodukowania do odbioru trzeba liczyc 2 miesiące raczej, chyba ze sie wyprodukuje 1 grudnia, a odbiór 31 stycznia  😉

Opublikowano

O kurczę! co ja tu czytam 😉 ? Ja zamówiłem 20x we wrześniu z odbiorem na maj/czerwiec ... czyli czas oczekiwania 8 m-cy.  Trochę pakietów dołożyłem ale żeby aż tak długo czekać w porównaniu do Waszych terminów ... ? Lakier mam normalny Dune Grey, czyli produkcja na bank RPA, może hak ?

Opublikowano

Moja z RPA płynęła (kiedyś) około 2 miesiące, teraz produkcja ma być USA, więc coś szybszy transport, ale jak pisałem raczej nie wierzę w styczeń, a nawet luty. Szczęśliwie zupełnie mi się nie spieszy.

To kiedy zamówiłeś to jedno, pytanie czy dealer miał "wolny slot". Też zamawiam hak i sprzedawca nic nie wspominał o opóźnieniu, ale może wybrałeś silnik 20, a tych chyba będzie zjeżdżało dużo (pewnie więcej niż 20d), i tu może być problem.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, LeśnyDziad napisał(a):

Moja z RPA płynęła (kiedyś) około 2 miesiące, teraz produkcja ma być USA, więc coś szybszy transport, ale jak pisałem raczej nie wierzę w styczeń, a nawet luty. Szczęśliwie zupełnie mi się nie spieszy.

To kiedy zamówiłeś to jedno, pytanie czy dealer miał "wolny slot". Też zamawiam hak i sprzedawca nic nie wspominał o opóźnieniu, ale może wybrałeś silnik 20, a tych chyba będzie zjeżdżało dużo (pewnie więcej niż 20d), i tu może być problem.

mi też się nie śpieszy ale marzec/kwiecień byłby w punkt 😉 dokładnie,  zamówiłem podstawową benzynę, może dlatego ...

Edytowane przez Johny_666
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Johny_666 napisał(a):

mi też się nie śpieszy ale marzec/kwiecień byłby w punkt 😉 dokładnie,  zamówiłem podstawową benzynę, może dlatego ...

Zależy od tego kiedy wjedzie do portu jak załadują, na  jaki statek zdąży , moja z RPA G01 płyneła do Bremen równy miesiąc , tak że wiele czynników wchodzi jeśli chodzi o czas

Edytowane przez Mariusz2709
Opublikowano (edytowane)

tu już raczej nie chodzi o to czy wyprodukowana w RPA czy USA  ale z tego co piszecie powyżej, zamówiliście później niż ja a macie terminy kilka miesięcy wcześniejsze. Albo sprzedawca załatwił wam slota albo produkcja przyśpieszyła, dryndnę we wtorek do mojego sprzedawcy, podpytam i dam znać

Edytowane przez Johny_666
Opublikowano
3 minuty temu, bogdanan napisał(a):

Jak to sprawdzić? zamówiłem 26.06, miał być w styczniu ale ponoć przyśpieszyli z produkcją i ma być jeszcze w tym roku

Masz vin?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

bogdanan - odebrałeś juz auto?

ja VIN dostałem 9 grudnia (czyli jakoś miesiąc po Tobie)
teraz status wskoczył na 190 wiec pewnie ze 2-3 tygodnie i auto bedzie u dealera

Opublikowano
4 godziny temu, cowboy napisał(a):

bogdanan - odebrałeś juz auto?

ja VIN dostałem 9 grudnia (czyli jakoś miesiąc po Tobie)
teraz status wskoczył na 190 wiec pewnie ze 2-3 tygodnie i auto bedzie u dealera

w przyszłym tygodniu, jest już na placu

Opublikowano

grubo ponad 300k, producent oprócz NEXEN-a alternatywnie montuje Continental, dostawca zastrzega sobie również inne rodzaje opon wg  uznania producenta

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wow, tego to się nie spodziewałem.

Opublikowano

ale nie odebrałem bo na przedniej szybie była dość głęboka rysa od wycieraczki, zastanawiam się na czym  w BMW Lubin polega przegląd zerowy czy serwisowy,  w końcu to auto klasy Premium. Oni je tylko umyli i wstawili do salonu 😞