Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktoś się spotkał z taką usługą , bo przy okazji standardowego przeglądu padło pytanie o chęć wykonania takie dodatkowej usługi , choć nie bardzo wiem co miałaby zrobić ( warta pińćset )

• Moderatorzy
Opublikowano

W 540i robiłem takie coś co drugą wymianę oleju, zwykła "płukanka". W niektórych modelach nie ma filtra paliwa, więc zalecają "czyszczenie" co jakiś czas (niby preferowane co drugą wymianę oleju). Nie wiem na ile to pomaga, ale na bank nie szkodzi 😀 Z tego co pamiętam to doliczali jakieś 300zł, a teraz już 500? Mają rozmach 😀

Opublikowano (edytowane)

@s0nar Jak to nie ma? az0ph.jpg.1881025109eb15f4fe3702d4e42e17e7.jpg To zamiast wymieniać filterki za kilka groszy co 50.000km wolą jak się wymienia całe układy paliwowe co 100.000km? Ekologia pełną parą.

Edytowane przez Markok
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

No nie ma 🤷‍♂️ Ale jak dbasz o jakość paliwa i nie tankujesz u Janusza z brudnej beczki to w ogóle nie ma tematu "wymiana układu paliwowego". Z tego co wiem to w poliftowej M550i też nie mam filtra paliwa (a przynajmniej takiego wymiennego jak filtr oleju) 😄 Filtry często-wymienialne ZTCW są w dieslach.

Edytowane przez s0nar
  • Lubię to 1
Opublikowano

@Krzyś111685053072 Nic dziwnego skoro mam we wszystkich sprzętach budowlanych, rolniczych i autach same dizle, benzyna to czarna magia. 😉

Spoko, żartowałem z tymi wymianami układów, widać przy czystości benzyny i dużo mniejszych ciśnieniach wtrysku filtry nie są wymagane, w dizlu daleko bym tak nie zajechał heh.