Skocz do zawartości

G20 2.0D Xdrive - Problemy po aktualizacji sterowników ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! 
Przychodzę po pomoc w temacie g20. 
Auto miało wymienioną chłodnicę oleju w ASO, i chyba od tamtej pory mam problem. 
Sypie jakimiś losowymi błędami, które pojawiają się na zegarach i w pamięci ale w idrive już nie. 
Błąd związany z zapchanym kolektorem spowodował to że kolektor został wyjęty i wyczyszczony. Na klapach nie było przesadnego luzu. Po złożeniu wszystkiego wywala błąd że nastawnik klap wirowych nie działa. 
w komputerze nie da się włączyć testu tego elementu (brak komunikacji) oczywiście wszystko jest podłączone prawidłowo. 

Może to kwestia sterowników ecu ? Gdzieś wyczytałem że ludzie mieli problemy po aktualizacji softu. Gdzie lub jak sprawnie zaktualizować ecu do poprawnej wersji ? 

Dorzucam fotki błędów. (Auto salon PL, 140k nalotu, dbany, żaden ulep od Francuza, pierwszy właściciel)

IMG_3844.png

IMG_3845.png

IMG_3846.png

IMG_3847.png

IMG_3848.png

IMG_3849.png

Opublikowano

Też mam błąd odczytu z z układu DSC, skasować nie idzie, auto jeździ normalnie, jednym słowem pier... 

Screenshot_20240919_120948_bimmer-tool.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te dwa pierwsze bledy, jak sprawdzicie definicje - nalezy pominac - ISTA ich nie wyswietla. 

• Dziękuję 1