Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem zaczął się ok 2 dni temu, mianowicie wycieka płyn na wysokości podpory skrzyni automatycznej. Wyciek czasem jest większy a czasem nie ma go w ogóle. dzisiaj byłem na warsztacie zdjeli płyte pod autem i ta od silnika jest sucha, ta druga jest mokra. czy idą tam jakieś przewody czy cos? skad może tam wyciekać płyn?

Dzięki

Opublikowano (edytowane)

Tak płyn chłodniczy. Kolor i na języku smak. Poza tym w zbiorniczku ubywa. Jedna zależność: ubywa płynu i kapie pod autem jak jest zimny. Jak się nagrzeje to wyciek ustaje... Płyta pod silnikiem sucha na silniku nie widać żadnego wycieku. Płyta pod skrzynią mokra.

Edytowane przez gofer513
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nagrzewnica puściła.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Witam,

Nagrzewnica wymieniona a wyciek płynu nadal występuje. Macie jakieś pomysły gdzie w tylnej części może to uciekc? samochod ma webasto ale tam nic się nie leje...

Opublikowano

ps. rozebrałem całe podszybie od strony silnika, i widac z góry skrzynie, nigdzie nie ma sladów wycieku. Nie widzę tam również żadnych krućców czy czegokolwiek związanego z układem chłodzenia.