Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

bicie kierownicy w przedziale 85-125kmh i ściąganie na prawo 

Wymieniałem 2 banany i zaczęło się bicie (.2 msc temu ) teraz 2 poprzeczne i ściąga w prawo 

ogólnie z przodu wymienione wszystko łącznie z tarczami i maglownica amortyzatorami 

co może być powodem ?

tenat rzeka wiem …

Opublikowano

Koła wyważane?? Może jakaś wada opon?? Mam delikatne drgania przy 110 ale tylko przy większym ciśnieniu w oponach (2.4-2.5 bar). Gdy zmniejszyłem ciśnienie do zalecanego 2.1 bara na przodzie dla opony 245/40 r 18 drgania zniknęły. Opony hankook ventus s1 evo. Od początku były z nimi lekkie drgania chyba mają jakąś wadę. Wyważanie z testem drogowym da odpowiedź.  Zawieszenie a przede wszystkim tuleje skręcone na opuszczonym na koła samochodzie?? Śruby tulei wahaczy- bananów nowe?? Są pierścienie centrujące?? Jeśli tak to może trzeba im się przyjrzeć. Drugi komplet kół by się przydał na podmianę od kogoś kto nie ma problemów z drganiami.

Opublikowano

niestety brak kół na podmiance, ale ciśnienie w kołach chyba mam wyższe z tego co pamiętam jak wyważaliśmy , 2.7bara ale sprawdzę 

łożyska nowe 

Opublikowano

Dystans przód 35mm  tyl czysty 

pierścienie nowe 

felgi styling 232 

opony 235/35/19 przód i tyl 

Leczy kiedyś było dobrze,

Pytanie czy wymiana wahaczy nie usztywniła przodu - i felgi i opony luz na tulejach kompensowaly właśnie coś z oponami ?

zbierznosc robiona ale ona by nie wpływała na wibracje kierownicy między 80-120 

IMG_6490.jpeg

Opublikowano

Spróbuj na początek zmniejszyć ciśnienie w oponach. Nie wiem jakie jest zalecane dla tego rozmiaru. Dla r 18 245/40 w tabelce na drzwiach jest 2.1 na przód. U mnie to pomogło. Jak u Ciebie też się poprawi to znaczy, że opony mogą mieć jakaś wadę która uwidacznia się przy wyższym ciśnieniu. Jeśli masz możliwość podjedź na wyważanie z testem drogowym.

Cytat

Opublikowano

Pierścienie i dystanse XDD Jeszcze się dziwisz, że samochód drży

Wyrzuć te pierścienie i dystanse, załóż pasujące felgi i problem masz rozwiązany