Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Spalił się bezpiecznik centralnego zamka w bmw e39 touring i nie da się otworzyć auta. Zamek nie reaguje na przekręcenie kluczykiem. Czy jest jakiś sposób otwarcia samochodu manualnie? Może da się podać prąd jakoś do zamka omijając bezpiecznik? Bardzo proszę o pomoc bo nie mogę się dostać do samochodu a za 2 dni mam wyjazd. Z góry bardzo dziękuję za wszelaką pomoc i informacje, pozdrawiam.

Opublikowano

Mówisz o bezpieczniku modułu GM4? Czy jesteś. Pewien że bezpiecznik a nie rozładowany akumulator?

1. Jeśli to aku to można podać prąd na gm przez lampkę podświetlenia tablicy lub plus który jest w podwoziu pod kierowca.

2. Sprawdź kluczyk kilka razy. Otwieranie bez prądu ciężko idzie tym bardziej jak było nie używane. Psiknij wd40 do zamka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wejdź przez klapę.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Panowie udało mi się uporać dziękuję za odpowiedzi. Moja sytuacja była na tyle skomplikowana, że spalił się bezpiecznik więc podanie prądu przez lampkę tablicy rejestracyjnej odpadło. W klapie bagażnika nie mam zamka więc przez bagażnik też się nie dało wejść. Udało się kluczykiem otworzyć manualnie drzwi kierowcy poprzez przekręcenie go o 90 stopni w lewo. Natomiast mój wóz jak na złość miał połamaną klamkę drzwi kierowcy i nie dało się ich otworzyć od zewnątrz. Aby otworzyć drzwi rozwaliłem do końca połamaną już klamkę. Przez dziurę po klamce wsadziłem śrubokręt i pociągnąłem nim za linke przy zamku. Piszę to w razie gdyby ktoś miał podobny problem chociaż wątpię w to ;)