Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Pisze z prośbą czy może ktoś wie i zna temat może sam przerabiał 

Kupiłem nie dawno g31 540d  na zimowych pirelli p zero run flat kupiłem nowe letnie opony ale bez run flat po wymianie jak zjechałem z podnośnika i wracając do domu samochód zaczął być miękki i myszkować po drodze pojechałem pojechałem do serwisu bmw Koszalin tam pan stwierdził ze nie może być to od opon i zrobił przegląd auta i znalazł 2 x wahacz rozprężny i ocenił 2 przednie amortyzatory ze są za miękkie  wiec zamówiłem regenerowane amortyzatory , nowe wahacze  kupiłem tez nowe opony letnie pirelli p zero run flat wszystko zostało wymienione zrobiona zbieżność a problem dalej jest 

auto jest miękkie i lekko myszkuje po drodze , zaznaczę ze wszystko stało się jak samochód został podniesiony i opuszczony na koła po ich wymianie przed wymiana auto było sztywne dobrze się prowadziło 

w poniedziałek jestem umówiony na adaptacje zawieszenia i adaptacje przekładni kierowniczej może to cos da

Czy może któryś z was ja jakiś pomysł był bym wdzięczny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem , moze sie nie znam ale co oznacza że amortyzatory sa za miekkie ? Nie tłumia drgań , sa wylane ? Zbieznosc to za mało , zrob pełna geometrie ! Jaki przebieg tego samochodu ?

Opublikowano

W touringu jest z tyłu pneumatyka - raczej coś tam się wykrzaczyło, ukł kierowniczy czy geometria to raczej nie ten trop.

Opublikowano
31 minut temu, saab napisał(a):

Nie wiem , moze sie nie znam ale co oznacza że amortyzatory sa za miekkie ? Nie tłumia drgań , sa wylane ? Zbieznosc to za mało , zrob pełna geometrie ! Jaki przebieg tego samochodu ?

Przebieg 180tys 

Na filmie są jeszcze stare amory 

i wyniki badań z diagnostyki 

11A72E1D-ECDC-4058-85D7-7F1BEFB3F75B.jpeg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z ciekawosci zapytam , jakie 0 o czym Ty piszesz ?

• Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem f11 z adaptacyjnym zawieszeniem i tez nie pamietam zadnego 0 ani -1

Opublikowano (edytowane)

Dałem komuś się przejechać i powiedział ze geometrią Kijowa 

wiec jutro umawiam się na ustawienie 

dam znać 

Edytowane przez gumis36
Opublikowano

@saab 0 mm . Jak opada to nawet do -70mm czyli oparta na nadkolach , może też być wyżej np + 5mm . Ale faktycznie nie wiem jak regulowane jest to w serii G . U mnie komputer pokazuje wysokość lewej i prawej strony i 0 oznacza równy poziom 

Opublikowano (edytowane)

Witam 

wcziraj wymieniałem tarcze przód tył i przy okazji poprosiłem żeby zobaczył mechanik jeszcze raz zawieszenie po swojemu ( zaznaczę że on naprawia tylko markę BMW i sam jeździ g30 ) 

w zawieszeniu nic nie znalazł i mówi że ręcznie jest cokolwiek zlokalizować  ale ogólnie nic nie namierzył  ale się przejechał i mówi po przejażdżce myśli że nie ma tu geometrii że przód jedzie po swojemu i tył po swojemu 

podpiął  też do kompa i nie było żadnych błędów prócz którejś kamery 

więc pojechałam miasto obok na geometrię 3d i okazało się jak na zdjęciach że nie było jak widać na zdjęciach 

auto napewno prowadzi się lepiej nie myszkuję tak jak wcześniej  ale z twardością wcale nie jest lepiej 

może poprostu potrzebuje pojeździć i to coś co jest może początkiem służycie w końcu się zużyje o wtedy to wymienię 

IMG_7577.jpeg

IMG_7578.jpeg

IMG_7576.jpeg

Edytowane przez gumis36
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A dociążył auto tak jak trzeba na czas ustawiania geometrii ?

Sprawdził ciśnienie w ogumieniu ?