Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Czeka mnie wymiana poduszek z łożyskami amortyzatora 

i parę pytań do was ;

1. Czy wyciągał ktoś kolumnę McPersona bez demontazu któregoś z wahaczy lub gałki ?
2. Czy w BMW ściągaczem zwykłym popularnym ściągnę sprężynę czy w BMW są jakieś spejalistyczne ? Posiadam zawieszenie S226
3.Poduszki z łożyskiem polecacie Sachsa czy Febi ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1 wyciągałem bez rozpinania wahaczy

2 myślę że raczej bez problemu ja używam tego co na fotce poniżej. 

3 moje stare były dobre więc został oryginał ale jeśli miałbym wybierać to raczej sachs.

Dobrze mieć specjalną końcówkę do rozchylenia zwrotnicy  dużo łatwiej ją zbić z amortyzatora. 

Screenshot_20240328-000819_eBay.thumb.jpg.c127a7c6d0d5fa01dad2195c07c1bd36.jpgScreenshot_20240328-000755_eBay.thumb.jpg.478a22fc14045a3a9e074025d2e4c8bc.jpg

Opublikowano

Posiadam takie jak na zdjęciu ,

druga sprawa bez rozpinania to na siłę w dół zwrotnice ? Czy chociaż gałkę odkręciłeś 😅

Podeślesz te urządzenie jak wygląda to rozchylania ? Zwykły przecinak nie da rady ?

IMG_5410.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to tylko odginałem całość w dół ale możesz wstępnie ścisnąć te spręzyny na aucie tyle ile się da. Ja właśnie męczyłem przecinakiem. Zalanie amora w miejscu gdzie wchodzi w zwrotnicę i pod zwrotnicą ułatwi jego wybijanie. I jeszcze fotka nasadki rozpierającej.Screenshot_20240328-161719_eBay.thumb.jpg.64c1dd5d6231ebdd3563fd9ee7300fe2.jpg