Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałem zamienić kierownicę na wersje z ogrzewaniem. Skontaktowałem się z serwisem BMW aby zrobić to oficjalnie ale otrzymałem taką oto odpowiedź: "Odnośnie doposażenia w wymienione przez Pana podzespoły niestety katalog ETK nie typuje nam takiej możliwości.".

Czy ktoś wie o co może chodzić i czy da się to jakoś mimo wszystko zrobić? Oczywiście zależy mi na profesjonalnej usłudze a nie chałupniczym majsterkowaniu.

Swoją drogą, chciałem też dołożyć head-up (wymiana kokpitu) ale dostałem taka sama odpowiedź 😞

Dzięki za info.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dołożenie head up to wymiana deski rozdzielczej i szyby przedniej. Kwota będzie zaporowa. Na własną rękę - utrata gwarancji. To samo z kierownicą. Nie wiem czy to nie było w pakiecie z podgrzewanym podłokietnikiem.

Opublikowano
8 godzin temu, Ponta napisał(a):

Dołożenie head up to wymiana deski rozdzielczej i szyby przedniej. Kwota będzie zaporowa. Na własną rękę - utrata gwarancji. To samo z kierownicą. Nie wiem czy to nie było w pakiecie z podgrzewanym podłokietnikiem.

tak, podgrzewana kierownica to w pakiecie z podgrzewanymi podłokietnikami w drzwiach i nad schowkiem centralnym.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ponta napisał(a):

Bzdura, wyświetlacz HUD jest możliwy jako retrofit i jest o tym kilka tematów na zagranicznych forach, deska zostaje, szyba do wymiany-ale to nie problem.Co do utraty gwarancji na całe auto po zmianie kierownicy to kolejna bzdura.Prosze nie zgadujcie Panowie i nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Dla zainteresowanych-możliwy również retrofit NightVision.Warszawa-Wesoła-mają wiedzę w temacie.

Edytowane przez tomek777477
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie bzdura, tylko auto z HUD ma inny numer deski rozdzielczej niż auto bez tej opcji - deska jest inna. To fakt  anie bzdura.

Po drugie utrata gwarancji na kierownicę i wszystko co z nią się wiąże. Nikt nie pisał o utracie gwarancj na włąsne auto. Poza tym nie jest powiedziane, że ktoś to wyłapie.

Także róbcie na własną rękę, ale jakieś ryzyko też jest.

Także prosze nie zgaduj i odwiedź jaiś realoem i nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Opublikowano
7 godzin temu, Ponta napisał(a):

Nie bzdura, tylko auto z HUD ma inny numer deski rozdzielczej niż auto bez tej opcji - deska jest inna. To fakt  anie bzdura.

Po drugie utrata gwarancji na kierownicę i wszystko co z nią się wiąże. Nikt nie pisał o utracie gwarancj na włąsne auto. Poza tym nie jest powiedziane, że ktoś to wyłapie.

Także róbcie na własną rękę, ale jakieś ryzyko też jest.

Także prosze nie zgaduj i odwiedź jaiś realoem i nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Deska rozdzielcza będzie miała inny numer bo jest fabrycznie z wyciętym otworem, który przy dodawaniu HUD można wyciąć w obecnej desce bo i tak przychodzi ramka maskująca. Nie chodzi o to aby zaoszczędzić na koszcie deski ale na robocie-a często przy demontażu deski niestety coś nie wraca na swoje miejsce i później coś skrzypi/trzeszczy czy się tłucze. Mniejsza o to -podobno się da i tyle :). Aso nie robi wielu rzeczy bo zwyczajnie serwisowka tego nie przewiduje-co nie znaczy że się nie da.

• Lubię to 2