Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby ktoś proszę cyknąć fotkę G02 z relingami dachowymi z perspektywy jak na moim zdjęcie? 

Przygotowuję się do montażu ich u siebie i zaczynam nabierać wątpliwości czy to takie hop-siup, że wystarczy zastąpić listwy zaślepiające w dachu -> relingami. Coś mi się wydaje, że relingi zaczynają się trochę dalej na dachu i zostanie dziura, która powinna być wypełniona chyba dłuższymi listwami bocznymi przy szybie czołowej. 

A może ktoś montował je u siebie i coś podpowie...

pozdrawiam,

Daniel 

IMG_0258.thumb.jpeg.9829037aa98010d15ec762493a264cbb.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Proszę: https://www.szybkiplik.pl/files/d7aadb83376d74119fa94adf5bb1bf9d.pdf

I niestety z tego co wynika z tego manuala, nie jest to takie proste i wymaga demontażu mnóstwa rzeczy. Trzeba rozebrać całą podsufitkę, wszystkie osłony słupków A, B i C i jeszcze porozpinać jakieś moduły. Ja bym się chyba na pewno za to nie brał. 

To jest co prawda dla wersji z panoramicznym dachem ale bez panoramy czynności masz te same i tak czy inaczej, musisz zrzucić podsufitkę. 

Edytowane przez dizel1982
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Dziękuję kolego. 
tak, ja sobie zdaje sprawę ze skomplikowania tej wymiany - BMW wyceniło mi samą robociznę na 3,5k - i tak się wahałem trochę czy robić to samemu czy dawać do nich.
Ale też bardziej chodzi mi o części - gdzie wycenili same relingi plus nakrętki i to mi nie pasuje właśnie, bo relingi są krótsze od zaślepek. 

Opublikowano (edytowane)

No robocizna na pewno będzie droga bo to wymaga pracy raczej 2 osób więc policzyć roboczogodziny 2 pracowników, zwłaszcza w ASO to tak wyjdzie. A myślę że będą robić to cały dzień jak nie lepiej. Do relingów dolicz sobie koszta dodatkowe bo wątpię aby wszystkie spinki ładnie powychodziły. Poza tym ja wychodzę z założenia, że jak się już raz jakąś spinkę wyjmie, to powinno wsadzić się nową bo ta sama drugi raz już tak trzymać nie będzie i później jest efekt taki, że wszystko w samochodzie skrzypi i trzeszczy. 

Edytowane przez dizel1982
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 13.01.2024 o 17:01, dizel1982 napisał(a):

Proszę: https://www.szybkiplik.pl/files/d7aadb83376d74119fa94adf5bb1bf9d.pdf

I niestety z tego co wynika z tego manuala, nie jest to takie proste i wymaga demontażu mnóstwa rzeczy. Trzeba rozebrać całą podsufitkę, wszystkie osłony słupków A, B i C i jeszcze porozpinać jakieś moduły. Ja bym się chyba na pewno za to nie brał. 

To jest co prawda dla wersji z panoramicznym dachem ale bez panoramy czynności masz te same i tak czy inaczej, musisz zrzucić podsufitkę. 

Mogę prosić o manuala

• 10 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...