Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś byłby zainteresowany grupowym zakupem?

Jeden model pasuje do G20/G21/G22/G26/G30/G31

Orientacyjny koszt lusterek to 550zł, do tego przesyłki w zależności od wielkości zamówienia, przy 5 osobach myślę, że koło 100zł.

Lusterka robione w UK, nie jakiś Aliexpress.

Zrzut ekranu 2023-12-20 o 14.02.30.jpg

Zrzut ekranu 2023-12-20 o 14.02.52.png

Opublikowano

Hey, dowalą Ci VAT🙂, a przy zamówieniu powyżej 1000€ musisz mieć brokera do oclenia.

No chyba że ja to 'przerzucę z UK do PL'
Ciekawe czy jest VAT 0 u nich jak się bierze f-vat na PL NIP.

Opublikowano
Cytat

Lusterka robione w UK, nie jakiś Aliexpress.

Żeby było śmieszniej, zdjęcia które wrzuciłeś pochodzą z Ali. https://pl.aliexpress.com/item/1005002009237623.html?gatewayAdapt=glo2pol rzuć okiem na odbicie lustrze na górnym lusterku, 1:1

Druga sprawa za 550zł z UK to 100% chińczyk z marżą pośrednika. Ogólnie chińczyki nie są złe, ale trzeba wiedzieć gdzie kupować. Wiele firm z USA (w tym popularny Kies Motorsport) bierze swój towar od Dongsai carbon, ich produkty często można poznać po tym logo:
image.png.fd373785fc1479a378ed3f16dfac1a48.png

Jak już chcesz budżetowo dobry jakościowo towar kupić to lepiej brać u źródła niż u pośredników. Tutaj kontakt do sprzedawcy tych karbonów https://www.instagram.com/dongsai_jack/

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie, trochę prześledziłem firmę i nie podają praktycznie nigdzie adresu i wygląda jakby nie robili tych rzecz, o VAT też nie pomyślałem.

Dla potomności chodziło o CT Carbon, opinie mają całkiem dobre, ale po całej zabawie to łatwiej mi to z USA ściągnąć.

Człowiek uczy się całe życie 😉

Edytowane przez siwyZS