Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

BMW 318d 2009 N47
Wczoraj, podczas deszczu, samochód nie chciał odpalić chociaż rozrusznik kręcił w nieskończoność po naciśnięciu startu.
Dzisiaj jak spróbowałem to samochód odpalił ale trzęsie całą budą, obroty delikatnie falują, z rury wydechowej leci biały dym a przy próbie dodania gazu obroty dochodzą maksymalnie do 1000.
Przy próbie podjechania na 1 samochód gaśnie.

Przejechałem całe 5000 km po wymianie turbiny i czyszczeniu dolotu - ręce opadają :( 

Macie jakiś pomysł?

• Przykro mi 1
Opublikowano

Jak masz czym to odczytaj błędy bo to najszybciej powie gdzie szukać. A jeśli nie to otwórz maskę i zdejmij ten czarny plastik z zaworu EGR. Miałem coś podobnego, że auto odpaliło ale nie dało się ruszyć z miejsca. Pod plastikiem jest cięgno powinno poruszać się swobodnie w całym zakresie.

Opublikowano

No właśnie niezbyt mam czym - w następnym tygodniu samochód na lawetę i jedzie do mechanika, chciałem przynajmniej koszty tej lawety uniknąć.

EGR jakiś czas temu wymieniony 

Czy może to być kwestia wilgoci - wczoraj jak nie padało udało mi się go odpalić i dojść obrotami do 2000 a dzisiaj przy deszczu tylko do 1000…

nie wiem czy może to być wyznacznikiem czegokolwiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moze byc. E90 mialo problem z zalewaniem ecu silnika ale to raczej bys nie odpalil w ogole. Bez diagnostyki bedzie ciezko. Sugeruje sprawdzenie, jak kolega wyzej, egr,to ze byl zmieniany o niczym nie swiadczy. 

• 1 miesiąc temu...