Skocz do zawartości

Nivo problem błąd zaworu upustowego wymieniony czujnik prawy tył wymieniony nieda się skasować błędu dopuszcza tylko z komputera i opuszcza dodam czujnik oleju nie działa wyczytałem że coś ma z tym wspólnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem wymiana zaworu upustowego i prawego czujnika nic nie dało błędu nie da się skasować czujnik oleju świeci czy coś ma wspólnego  klema Ibis wyłącza mi nadmuch jak ja podłącze błąd sterownika disla wyskakuje o co tu chodzi 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do ibs-a, albo jest uszkodzony albo masz słaba baterie.

Możliwe jest też że czujnik oleju ma zwarcie i dla tego sterownik silnika wariuje. 

Jeśli to przedlift to te ibs-y były wadliwe 

Jaki masz błąd w nivo? Robiłeś adaptacje wysokości? Ruszałeś wtyczki od czujnika wysokości? Jeśli nie są dobrze wpięte to nivo wariuje 

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
W dniu 20.09.2023 o 10:37, speed1211 napisał(a):

Co do ibs-a, albo jest uszkodzony albo masz słaba baterie.

Możliwe jest też że czujnik oleju ma zwarcie i dla tego sterownik silnika wariuje. 

Jeśli to przedlift to te ibs-y były wadliwe 

Jaki masz błąd w nivo? Robiłeś adaptacje wysokości? Ruszałeś wtyczki od czujnika wysokości? Jeśli nie są dobrze wpięte to nivo wariuje 

Dzięki wymieniałem czujnik prawy na zamiennik ale błąd jest dalej 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nivo ma filterek pod nadkolem z prawej strony. często jest zapchany i wywala błąd.

tutaj trochę informacji

https://www.youtube.com/watch?v=Wg-HoDUl254&t=34s

na początek można zacząć od tego - koszt niewielki a przy okazji można sprawdzić jak to wszystko wygląda.

tutaj też trochę mojej roboty

https://www.bmw-klub.pl/forum/topic/202737-e61-orzeł-wita-z-bandziorką/page/5/

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki panowie czujnik używka prawy tył nawet bmw serwis ma wszystkie czujniki w systemie o tych samych nr.kupilem ściągałem sam z innego auta działa oryginał o innych nr. Co do zaworu upustowego błąd nowy lecz zamiennik nie da się skasować filtrem z przewodem wymienione czyżby zawór musi być Ori.