Skocz do zawartości

chrobot, metaliczne odgłosy spod klapy, ciężko odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak myslicie co moglo sie popsuc ? jade sobie no dosc szybko i nagle chrobot i metaliczne odglosy dochodzace z pod kapy ?odpalic jeszcze moge ale ma ciezko
Opublikowano
dalej za bardzo nie wiadomo co jest, napisz ktory rok masz tej bemki,przypuszczam że masz pewnie silnik m40 z paskiem rozrządu (a nie łańcuchem)latwo to stwierdzisz ogladajac silnik,jesli masz pasek to przód silnika ma osłone z plastiku(lancuch ma metalowa).mogly wedlug mnie stac sie dwie rzeczy,pasek z racji zużycia(wymiana co 40tys.km)przeskoczył nawet o jeden zabek,chrobot powodowac moze poczatek spotykania sie tlok-zawor,druga rzecz to te silniki lubia sie psuc w tzw.klawiaturze rozrządu i poprostu jakis "konik" sie skonczył.przypuszczam ze sam tego nie naprawisz ale to sa moje przypuszczenia.a wpadł mi jeszcze jeden pomysł-mogła sie rozleciec pompa wodna i tez bedzie chrobotac to mozesz stwierdzic sam,wrzuc sobie ten realoem ktory ci podałem jek szukałes schematu i tam sprawdz sobie gdzie masz pompe wody,a nastepnie w swoim aucie zobacz,jesli to pompa to o ile masz troche pojecia o grzebaniu w aucie to sobie poradzisz.pozdro
Opublikowano
Mecik, M40 z paskiem także mają metalowe osłony przednie rozrządu. Jedyne co jest z plastyku to osłona kopułki.
Every weapon needs a master.
Opublikowano
dzieki serdeczne za pomoc .a co do oslony to mam metalowa i nie sprawdzalem bo myslalem ze jak metalowa to lancuszek bedzie a on raczej nie moze przskoczyc tak mi sie wydaje .to jest 92 model 93 M40
Opublikowano
Mecik, M40 z paskiem także mają metalowe osłony przednie rozrządu. Jedyne co jest z plastyku to osłona kopułki.

no właśnie oto mi chodziło sorki może zbyt mało wyraziscie to napisałem.pozdro